Yael Telvi

Yael Telvi


Var olan

Var olan

Bir şeyin varlığını kabul etmemek, var olan bir şeyi yok etmediği gibi, genellikle onu daha az var hale de getirmez.

Somut olan bir maddenin varlığını reddetmek ne kadar anlam dışı sayılabilecekse, gözlere görünmeyen ama hissedilen, duygularımızda var olanı yok saymak bir o kadar anlamın dışında sayılabilir.

Genellikle var olanı kabul etmemek bizi rahatsız eden gerçekliklerde kendini gösterir.

Böylelikle kendimize dahi söylemediğimiz gerçeğiyle bizi defalarca yüzleştirmesi söz konusu olabilir.

Bazen baş etme yöntemi olarak yok saymayı seçeriz.. Ve yok saydıkça da yok olduğuna inanabiliriz.. Bu durum, olanı değiştirmek veya yolumuz değiştirmek için adım atmayı ertelememize sebep verebilir.. Ve böylesi belki bir süre için bizi daha rahat hissettirebilir. Yok etme becerisine sahip olduğumuzu düşünebilir; ve hatta üstesinden geldiğimize ikna olabiliriz..

Bazen o an için gerçekten yok ederiz.

Bazen ise geçmişte kaldığını düşünürüz.

Böyle olduğunda ise, daha sonra başka bir zamanda, başka bir durumun içerisindeyken veya başka biriyle yolumuz kesiştiğinde tekrar aynı şeyi yaşamamız olasıdır.

Var olanın olduğu şeklinin rahatsız etmesi halinde onu değiştirmenin yolu, genellikle var olanı yokmuş gibi yapmaktan ziyade onun varlığını kabul etmekten geçer.

Varlığını kabul etmek, varlığıyla barışmak, duruma ve kendimize farklı bakmamıza da yardımcı olabilir.

Bir de bizim dışımızdakilerin de içerisinde olduğu var olanlar vardır. Varlığının aşikar olduğu ve kimi zaman kabul edilmekten kaçınıldığı, veya asıl olandan farklı göstermek istenildiği… Bu durumlarda var olanı dışarıdan gösterilen olarak kabul etmek durumunda kalabiliriz. Veya varlığını kendi içimizde kabul edip kendimiz için aşama kaydedebiliriz.

Kimi zaman ise yok sayılmasına maruz bırakıldığımız bir gerçeklik kendini var edecek alanı hiç bulamaz… O zaman da bu durumun böyle olduğunu kabul edebiliriz..

Var olanı, olmuş olanı, geçmişte olanı, bize zor dahi gelse kabul etmek, zamanla bize en iyi gelecek olandır; çünkü üstesinden gelebilmeye, değiştirmek için adım atmaya, ilerlemeye, yol katetmemize yardımcı olacaktır.

Var olan her şeye,

Sevgim ile,

Yael

telif


Yael Telvi Kimdir?

Yael Telvi kimdir? Yael Telvi, 18 Ağustos 1988’de İstanbul’da doğdu. Koç Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra ticaret yapmaya başladı. Yaratıcı yazarlık ve psikoloji ile ilgili çeşitli eğitimlere katıldı. Psikoloji okumak her zaman hayali olduğundan tekrar üniversite okumaya karar verdi; şu anda Amerika’da Arizona State University’de Psikoloji okuyor. Eş zamanlı olarak, Dr. Brown’s bebek ürünleri markasının Türkiye distribütörlüğünü yapıyor. Muhalif’te iç yolculuğumuza dair yazılar yazıyor.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar