Tuğçe Özcan

Tuğçe Özcan


Sahurda mutlaka tüketmeniz gereken tok tutan 5 besin

Sahurda mutlaka tüketmeniz gereken tok tutan 5 besin

Ve işte ruhumuzu dinlendiren, nefsi terbiye eden, huzurun ve paylaşmanın ayı, nihayet geldi çattı.

Fırında pide kuyruğu, sıcak pide kokusu, kalabalık iftar sofraları, sahurda yoldan geçen davulcunun sesi, gülllaçı ve hurmasıyla bir Ramazan daha başladı.

Gün boyu tok hissetmek için sahurda çok yemeniz değil, doğru yemeniz gerekiyor. Sahurda aşırı yemek mide sorunlarını ve gün içinde çok daha fazla susamış hissetmenize neden olabilir.

Oruç tutun ya da tutmayın, listemdeki gıdaların uzun süre tokluk veren etkisinden faydalanmak için mutlaka beslenme programınıza dahil etmeyi unutmayın.

1- Lor peyniri

Lor peyniri hem çok yüksek protein içerir, hem de neredeyse tamamen tuzsuzdur. Yüksek tokluk hissi sağlarken, susamanızı da önler. Kahvaltı sofranıza ve salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Kek ve poğaça gibi hamur işlerinize ekleyerek protein değerini arttırabilirsiniz.

2- Haşlanmış yumurta

Söz proteinden açılmışken yumurta gibi bir efsaneyi atlamak olmaz. En kaliteli protein kaynağı olarak bilinen yumurtanın haşlanmış hali ya da poşe olarak pişmiş şekli sahur için oldukça uygundur.

3- Ceviz

Ceviz oldukça sağlıklı bir yağ deposudur. Metabolizma ve beyin gelişimi için sayısız faydasının yanı sıra, sahurda tüketildiğinde tokluk sürenizi arttırır ve oruçlu olduğunuz süre boyunca sizi enerjik ve zinde tutmaya yardımcı olur.

4- Kefir

Sahurda tüketeceğiniz 1 bardak kefir ile sadece yüksek protein almış olmayacak aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirecek, mikrobik enfeksiyonlara karşı direncinizi yükseltecek, kronik yorgunluğunuzu azaltacak ve sinir sisteminizi güçlendirecek. Asitli gıdalar ya da şekerli meyve suları sizi hem hızlı acıktırır, hem de gereksiz kalori almanıza neden olur. Oysa şifa dolu bir bardak kefir ile sağlıklı prebitotikleri de bünyenize almış olursunuz.

5- Avokado

Avokado güçlü bir doymamış yağ ve potasyum deposudur. İçeriğindeki sağlıklı yağlar saçları ve tırnakları güçlendirir, cildinizdeki yaşlanma etkilerini yavaşlatır, bağırsak hareketlerinize olumlu katkıda bulunur.

Avokadoyu sahurda tüketmek isterseniz ezilmiş halini çok az limonla karıştırıp kızarmış tam buğday ekmeğinize sürebilir, salatanıza ekleyebilir, ya da yumurtanızla birlikte tüketebilirsiniz.

telif

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar