Emel Seçen

Emel Seçen


Anadolu Ateşi

Anadolu Ateşi

ANADOLU, ANA’dan gelen doluluk, kimseyi ötekileştirmeden kucaklamak, işte sanat ve sanat dahil aydınlık ufuklar açmaya yönelik çalışmalar yürüten ÇYDD ve ANADOLU ATEŞİ buluşması.

Prof.Dr.Türkan Saylan’ın ne sözleri, ne yaptıkları, ne emanet ettikleri unutulur. Ne demişti:
“Her eğitimli kadının bu Cumhuriyete borcu var”
İster içerden ister dışarından baltalamaya çalışsalar da aydınlık yüzlü kadınlar, inançları doğrultusunda ilerliyorlar.
Hafta sonu üniversite sınavı için ter döken gençlerimiz başta olmak üzere bir eğitim ve öğretim dönemi daha noktalanıyor. Uzun bir süredir, Anadolu Ateşi Torium Dans Okulu çatısı altında, Prof.Dr.Türkan Saylan’ın emanetleri, o güzelim kardelenler Avcılar, Küçükçekmece, Beylizdüzü, Bahçeşehir, Büyükçekmece olmak üzere önce seçmeler sonra uzun soluklu provalar neticesinde seçilmiş olan yetenekli öğrenciler gösterilerini Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde sergilediler.

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde, Anadolu Ateşi Torium Dans Okulu Yıl Sonu Gösterisi öğrenciler kadar velileri de coşturdu.Eğitim birimi sorumlusu olarak kendi şubemizden de seçilmiş öğrencimiz ve birbirleri ile oluşturdukları sanat yolculukları, öğretmenleri ile bağlılıkları tabii her şeyden önce niyet, istek ve performansları ile izyeyenlere unutulmaz anlar yaşattılar.

ANNE OLMAK İÇİN DOĞURMAK ŞART DEĞİL

Empati yeteneğiniz güçlü ise ve kimseyi ötekileştirmeyen, sevgi dolu bir yüreğe sahipseniz, insana dokunmayı başarabilirsiniz. Hangi konumda olursanız olun, önemli olan insan olabilmek ve insan kalabilmektir. Günden güne seviyesizleşen, dünya düzeninde, devşirilen değer yargılarında bu zor görevde aileler kadar öğretmenlerinde görevi büyüktür. Elbette ülkemizin maalesef en büyük sorunu olan aydınlık yarınlar için aydınlara da…
Gönüllü yapılan ve dokunabildiğin yürekte büyürsün, der ki öğrenci :
“Bu performan senin için Hocam!”
Ömrünüz boyunca duyup, duyabileceğiniz belki en önemli sözdür.
Herkes yarı yolda bırakabilir ama koşuşsuz dokunduğunuz bir can, ekiple harikalar yaratabilir ve yarattılar da.
Bizlere de işin en basit kısmı, onurlanmak, düştü.

ANADOLU ATEŞİ

Mustafa Erdoğan ve ekibi öyle güzel işler yapıyor ki, Anadolu'nun bağrından Sarı Gelin, türküsünü Kafkas dansı ile sentezliyor, ritmik jimnastik ile biçimleyip, bir anda izleyiciyi arka fonda pancar motorları arasında Karadeniz 'e ağ attırıyor. 

Uzun yıllardır emek veriliyor ama bu kez ilkokul öğrencileri de var. Miniklerden birinin ayakkabısı dans sırasında fırlayınca, hiç ağlamadan, moralini bozmadan öyle güzel alıp, giyiyor ve dansa devam ediyor ki işte spor ve müziğin birey üzerinde özgüven etkisi. Kimisi de o kadar çok güveniyor ki ekibin hepsi sahneden inerken bir tanesi perdenin arkasına, inmemek için saklanıyor.  Ve herkesi o çocuk doğallığı ile güldürüyor. 

Tam bir kültür mozaiği sunan Anadolu Ateşi 'nin içinde bu yıl ateşin kıvılcımını artırmak için öyle bir güzellik yarattılar ki, bunu sahne performansının açılışında da taçlandırdılar. Nasıl mı?
İlk dansımız, Öğretmenimize diyerek :  ATATÜRK’ün valsinin görseli ile taktim ettiler.
Netice de söz yerini, akan su misali de buluyor.

 'Her eğitimli kadının bu Cumhuriyet 'e borcu var' diyen Prof.Dr.Türkan Saylan'ın Kardelenleri, Cumhuriyet aydınlanmasının sanat yolculuğunda o meşaleyi taşıyorlar.

Teodorakis Zorba'dan, Karadeniz'e ne de güzel performans sunuyorlar. Sunmaya da devam edecekler.

Yediden yetmişe, onlar aynı zamanda Barış Manço çocukları…
Çünkü adını taşıyan mekânda onu da anarak kutladılar.

telif

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar