İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4892 %0.03
51,6776 %-0.42
6.667,41 % -2,01
67.019,52 %-2.625
Muhalif. HABERLER Bursa Karacabey’de geleneksel festival başlıyor

Bursa Karacabey’de geleneksel festival başlıyor

Bursa Karacabey’de geleneksel festival başlıyor

Okunma Süresi: 2 dk

Bursa'da Karacabey Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yoğun ilgi gören Ihlamur Festivali, 24-30 Temmuz tarihleri arasında Yeniköy'de gerçekleşecek.

BURSA (İGFA) - Bursa'nın turizmde parlayan yıldızı olan Yeniköy'de, geleneksel hale getirilen Ihlamur Festivali heyecanı başlıyor.

İlçenin sahip olduğu değerleri ülke ve dünya genelinde duyurmayı hedefleyen Karacabey Belediyesi, sosyal, kültürel ve tanıtım etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.

Karacabey Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yoğun ilgi gören Ihlamur Festivali’nin bu yıl da aynı coşkuya gerçekleşmesi bekleniyor. 6 gün sürecek olan festival, ilçenin tatil bölgesi olan Yeniköy Meydanında gerçekleşecek. 24 Temmuz Çarşamba günü saat 16.00 da Karacabey Kadın Girişimciler Alışveriş Şenliği ile başlayacak festival kapsamında 26,27 ve 28 Temmuz tarihlerinde ise Karadeniz rüzgârları esecek. 3 gün sürecek Karadeniz Günleri ise ayrıca kurulacak yöresel ürün pazarının yanı sıra  her akşam birbirinden farklı sanatçıların sahne alacağı konserlerle yoğun bir şekilde geçecek.

29 Temmuz Pazartesi akşamı bu kez sahneye Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrası, Yeniköy Meydan'da saat 21.00'de birbirinden güzel şarkılarıyla müzik severlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Son olarak 30 Temmuz  Salı akşamı BBB Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası konseri ile festivalin kapanışının gerçekleşmesi hedefleniyor.

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Ihlamur Festivali’nin Karacabey’in kültürel kimliğinin önemli bir parçası olduğunun altını çizerek, “Her yıl düzenlenen Ihlamur Festivali adeta Karacabey’in doğasıyla, kültürüyle ve tarihiyle bir araya geldiğimiz özel bir etkinlik. Bu yıl da festivalimizin coşkusunu hep beraber yaşayacağımıza ve çeşitli etkinliklerle birlikte keyifli bir festival haftası geçireceğimize inanıyorum. Biz de Karacabey Belediyesi olarak, festival için hem katılımcılar hem de ziyarette bulunacak olan vatandaşlarımız için gerekli bütün hazırlıkları titizlikle yürüttük, tüm halkımızı bekliyoruz”  diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız