2023 yılında 1 milyon 400 bin kişi Türkiye'ye sağlık turizm için geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2023 yılında 1 milyon 400 bin kişi Türkiye'ye sağlık turizm için geldi
Abone ol
Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin uluslararası kabul gören 40 sağlık kuruluşuyla dünyada 7. sırada yer aldığını ve bu alanda 2,3 milyar dolarlık gelire ulaştığını açıkladı.

Son yıllarda Türkiye'ye tüm dünyadan artan sağlık turizmi dalgasıyla birlikte, Türkiye dünyanın en popüler sağlık destinasyonlarından biri oldu.

Ticaret Bakanlığı'nın rakamlarına göre, 'Heal In Türkiye' (Türkiye'de iyileş) sloganı ile reklamını yapılan sektörde yönelik, "Sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren 175 kurumun yer aldığına ve portalda yer almak için yapılan başvuruların her geçen gün arttığına işaret edilen açıklamada, "Türkiye, medikal turist tercihlerine oldukça pozitif katkı sağlayan uluslararası kabul gören akreditasyonuna sahip 40 sağlık kuruluşu ile bu alanda tüm ülkeler arasında 7. sırada yer alıyor. Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere Almanya, Birleşik Krallık, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Afganistan ülkemize en çok sağlık turisti gönderen ülkeler konumundadır." açıklamalarına yer verildi.

2023'te 1 milyon 400 bin kişi sağlık turizmi için geldi

2022 yılıında sağlık hizmet ihracatlarından 1,9 milyar dolar gelir edildiği belirtilirken, 2023'te ülkeye gelen 1 milyon 400 bin kişi ile gelirin 2,3 milyar dolara ulaştığı açıklandı.


Yorum Yazın