İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,9882 %0.10
55,8335 %0.08
6.730,01 %-0.16
84.416,00 %0.09
Muhalif. İrlanda’nın başkenti Dublin’de sessiz Filistin yürüyüşü

İrlanda’nın başkenti Dublin’de sessiz Filistin yürüyüşü

İrlanda’nın başkenti Dublin’de sessiz Filistin yürüyüşü
Okunma Süresi: 2 dk

DUBLİN (AA) İrlanda'nın başkenti Dublin'de sessiz Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

İrlanda Parlamento binasından, şehir merkezine uzanan yürüyüşe birçok dernek ve onlarca kişi katıldı.

Göstericilerin sessiz bir şekilde gerçekleştirdiği yürüyüşte "Gazze’yi kurtarın", "Soykırımın 300 günü" yazılı döviz ve pankartlar açıldı.

Yürüyüş sonunda bez ve kartondan çocuk maketleri sergilenirken, İrlandalı kültürel müzik ekibi şarkı söyledi. Daha sonra, Gazze'de vefat edenlerin anısına üç dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yürüyüşe katılan Soykırıma Karşı Anneler Derneği üyesi Naomi Sheehan, AA muhabirine, "Bugün burada Filistin halkına karşı soykırımın 300. gününü anmak için bulunuyoruz. Tabii ki bu sadece 300 gün değil, tüm bundan önceki 67 yıl. İrlanda hükümetini İsrail'e derhal yaptırım uygulamaya çağırmak için buradayız. Çok fazla boş söz duyduk ama hiçbir şey yapmadık ve hükümetimiz yaz tatilinde olsun ya da olmasın bu böyle devam edemez. Soykırım durmuyor." diye konuştu.

İran'ın başkenti Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikaste uğramasını kınayan Sheehan, kalıcı barış getirmeye çalışan birisinin suikaste uğramasının kelimelerle anlatılmasının zor olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız