İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,9882 %0.10
55,8335 %0.08
6.730,01 %-0.16
84.416,00 %0.09
Muhalif. Paris 2024’e Samsun’dan 4 paralimpik sporcu katılacak

Paris 2024’e Samsun’dan 4 paralimpik sporcu katılacak

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Aytunç Göz: ”Paralimpik oyunlara Türkiye’den en fazla katılım gösteren özel sporcu ili olarak ülkemize, sonra da ilimize bu madalyaları getirmek istiyoruz”

Paris 2024’e Samsun’dan 4 paralimpik sporcu katılacak
Okunma Süresi: 2 dk

SAMSUN (AA) VEYSEL ALTUN Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi Samsun'dan 4 sporcu temsil edecek.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Samsun'dan Fatma Damla Altın, Esra Bayrak ve Reyhan Taşdelen uzun atlamada, Eda Yıldırım ise gülle atma kategorisinde kota aldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 28 Ağustos8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Paralimpik Oyunları için haftanın 6 günü hazırlanan sporcular, antrenmanlarını İlkadım Atletizm Pisti'nde yapıyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Aytunç Göz, AA muhabirine, Paris 2024 Paralimpik Oyunları için 25 Ağustos'ta yola çıkacaklarını söyledi.

Oyunlara uzun süredir hazırlandıklarını anlatan Göz," 2020 Tokyo'yu Esra Bayrak'ta kıl payı dördüncülükte kaçırdık. Şimdiki hedef o kıl payı kaçırdığı madalyayı boynuna takmak. Onun yanına ablalık yaptığı arkadaşları da kardeşleri de eklenmiş oldu. Paralimpik Oyunlara Türkiye'den en fazla katılım gösteren özel sporcu ili olarak ülkemize, sonra da ilimize bu madalyaları getirmek istiyoruz." dedi.

Para atletizm branşında kadınlarda, hem görme, hem bedensel, hem de özel sporcularda Türkiye'nin tarihinde hiç madalyasının olmadığını söyleyen Göz, şunları dile getirdi:

"Bu tarihte bir ilk olacak. Biz de bu ilki gerçekleştirmek için hazırız. Daha önceden tecrübe ettik. Bizi bekleyen o aşamaları, o merdivenleri biliyoruz, sakin kalmaya çalışıyoruz. Psikologlarımızla eğitim veriyoruz, seanslar uyguluyoruz. Kaybettikleri anda karşılaşacakları travmaların seanslarını uygulatıyoruz. Çünkü buna hem fiziksel olarak hazır oldukları gibi mental olarak da hazır olmaları gerekiyor."

Hazırlık sürecini yoğun geçirdiklerini ve sporcuların form tuttuğunu dile getiren Göz, "İnşallah tüm bu çalışmaların sonucunda istediğimizi alacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Gülle atma kategorisinde Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na kota alan milli sporculardan Eda Yıldırım da arkadaşlarıyla olimpiyatlardan 4 madalyayla döneceklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız