İstanbul
Parçalı bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0139 %0.12
56,1125 %0.06
6.740,80 %0.33
84.871,95 %1.13
Muhalif. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 2. aşamasında Haspolat’ta şehit düşen Mehmetçikler KKTC’de anıldı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 2. aşamasında Haspolat’ta şehit düşen Mehmetçikler KKTC’de anıldı

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre: ”1571’den beri Kıbrıs’ta can ve kan vererek topraklarını vatan yapan ve devlet kuran Kıbrıslı Türkler, devletinden asla vazgeçmeyecektir”

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 2. aşamasında Haspolat’ta şehit düşen Mehmetçikler KKTC’de anıldı
Okunma Süresi: 2 dk

LEFKOŞA (AA) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Kıbrıs Barış Harekatı'nın 2. aşamasında Haspolat'ta şehit düşen 15 Mehmetçik için anma töreni düzenlendi.

Haspolat Şehitler Anıtı'nda düzenlenen törene, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar, Başkan Yardımcısı Çetin Serez ve vatandaşlar katıldı.

Tören, anıta çelenklerin protokol sırasına göre sunulmasıyla başlandı, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti.

Törende konuşan KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 14 Ağustos 1974'de Rumların karşı saldırı hazırlığı yapması ve AtlılarMuratağa ve Sandallar ile Taşkent'te Türklere yönelik toplu katliamlarının Kıbrıs Barış Harekatı'nın 2. aşamasını zorunlu kıldığını söyledi.

Töre, bugün, İsrail'in Filistin'e yönelik "katliam ve soykırımına" emperyalist güçlerin sessiz kaldığını, buna karşın Kıbrıslı Türklerin tek güvencesinin ana vatan Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı olduğunu ifade ederek, "1571'den bu yana Kıbrıs'ta can ve kan vererek topraklarını vatan yapan ve devlet kuran Kıbrıslı Türkler, devletinden asla vazgeçmeyecektir." dedi.

Kıbrıs'ta Rumlara asla taviz ve toprak verilmeyeceğini kaydeden Töre, Kıbrıs Türkü'nün "Mavi Vatan" ve "Gök Vatan"daki haklarını daima koruyacağını dile getirdi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Bayar ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı​​​​​​​ Töre'nin konuşmalarının ardından, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 2. aşamasında Haspolat'ta şehit olan 15 Mehmetçik için dualar okundu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız