İstanbul
Kapalı
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0139 %0.12
56,1125 %0.06
6.740,80 %0.33
85.016,01 %1.06
Muhalif. Bağdatlı saat ustası, 54 yıldır zamanı ayarlıyor

Bağdatlı saat ustası, 54 yıldır zamanı ayarlıyor

Saat tamircisi Seyyid Muhammed Araci: ”71 yaşındayım ve sanırım buranın da tek ve en eski saat tamircisiyim” ”Yorulsam da müşterinin bana emanet ettiği emanetini onarılmış şekilde teslim etmem lazım”

Bağdatlı saat ustası, 54 yıldır zamanı ayarlıyor
Okunma Süresi: 2 dk

BAĞDAT (AA) HAYDAR KARAALP Iraklı saat tamircisi Seyyid Muhammed Araci, başkent Bağdat'ta 54 yıldır vaktini "başkalarının zamanını ayarlamakla" geçiriyor.

71 yaşındaki Araci, Bağdat'ın tarihi meydanlarından Meydan'da müzeyi andıran küçücük dükkanında bozuk kol, masa ve duvar saatlerini tamir ediyor.

AA muhabirine konuşan Araci, 54 yılını verdiği mesleğiyle ilgili şunları söyledi:

"Dayımlardan öğrendiğim bu mesleğe 15 yaşında başladım. Dayımlar da bu mesleği dedemden devralmıştı. Şu an ailenin tek saat tamircisi ben kaldım. 71 yaşındayım ve sanırım buranın da tek ve en eski saat tamircisiyim. Çalıştığım zanaattan evimin masraflarını da çıkarıyorum. Bir kızım var. Ona mesleği öğretmek istedim ama meşakkatli iş olduğu için öğrenmek istemedi."

"Yorulsam da müşterinin bana emanet ettiği emanetini teslim etmem lazım"

Araci, yaz aylarında Bağdat'ın aşırı sıcakları yüzünden dükkanda çalışamadığını ve bozuk saatleri evine götürerek orada tamir ettiğini anlattı.

Sadece kol saati değil, duvar ve masa saatlerini de onardığını söyleyen Iraklı saat tamircisi, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan akıllı kol saatlerinin işini etkilediğini belirtti.

Araci, "Bazı müşteriler, dedesi ya da babasından kalan hatıra saatleri onarmak isteyebiliyor. Bunların onarımı yorucu olsa da, o insanları mutlu ediyor. Bu tür müşteriler bu tür saatlerin onarımına pahalı da olsa para veriyor. Yorulsam da müşterinin bana emanet ettiği emanetini onarılmış şekilde teslim etmem lazım." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız