İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4808 %0.06
51,7410 %0.5
6.673,80 % 0,01
68.010,71 %1.89
Muhalif. HABERLER Büyükelçi’den Başkan Soyer’in elektrikli yolcu gemisi projesine destek

Büyükelçi’den Başkan Soyer’in elektrikli yolcu gemisi projesine destek

Büyükelçi’den Başkan Soyer’in elektrikli yolcu gemisi projesine destek

Okunma Süresi: 4 dk

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülebilir ulaşım için farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Haftanın açılışı için kente gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Başkan Tunç Soyer’in elektrikli yolu gemisi projesine destek mesajı verdi.

Sürdürülebilir bir kent için çevreci ulaşım yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl "Gelecek Enerjini Koru / Save Energy" teması ve "Şehrini Keşfet" sloganıyla" Avrupa Hareketlilik Haftası" kutlamalarına başladı. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Kamusal alanların yurttaşlar tarafından daha aktif kullanılmasının ve sürdürülebilir ulaşım türlerinin yaygınlaşmasının önemine dikkat çeken haftanın açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, sanatçılar, aktivistler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Toplu ulaşım kullanarak başladı
Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri için Alsancak’ta bulunan Cumhuriyet Bulvarı trafiğe kapatılarak etkinlik alanına dönüştürüldü. Alanda kurulan sahnede panel ve farkındalık atölyeleri düzenlendi. Haftanın açılış törenine Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut toplu ulaşımı kullanarak geldi. Bostanlı Feribot İskelesi’nden feribota binerek Üçkuyular’a gelen davetliler, ardından tramvayla Kültürpark Lozan Kapısı’na ulaştı. Bando eşliğinde başlayan açılış yürüyüşünde kortej, Vasıf Çınar Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Bulvarı’na ulaştı.

“Sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz”
Etkinlik alanında kurulan stantları ziyaret eden Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Biz yaptığımız bütün faaliyetlerde sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz. Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda karbon salımının sıfıra inmesi için, yurttaşlarımızın günlük ulaşımda toplu ulaşımı kolay bir şekilde kullanabilmeleri için, gündelik hayatta bol bol hareket edilebilmesi için çalışıyoruz. Daha fazla yürüyüş yolları oluşturuyoruz. Deniz ulaşımında bisikletli yolcu için 5 kuruş uygulaması, bisiklet yolları ve BİSİM ağıyla bisikletli ulaşımın payını kentimizde arttırıyoruz. Sayın büyükelçimiz de bize bu konuda çok destek veriyor” dedi.

“Bugünü İzmir’de kutlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum”
 Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise, “Avrupa Hareketlilik Haftası dünyanın 50’den fazla ülkesinde kutlanıyor. Birçok şehir bu kampanyaya katılıyor. Türkiye son dönemlerde en fazla belediyeyle katılan ülkeler arasında. Aslında birçok şeye adapte olmaya çalışıyoruz. İklim değişikliği bunlardan bir tanesi. Belediyeler de ulaşım ağıyla çok ciddi bir karbondioksit salımı gerçekleştirdikleri için çok büyük bir oyuncu bu kampanyada. Bu noktada hem belediyelerin hem vatandaşların çok büyük katkısı olabilir. Çok büyük değişimlere öncülük yapabiliriz. Bugün bu haftanın ilk gününü ben de İzmir’de kutlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü şehir çok büyük bir süredir Hareketlilik Haftası’nı kutlayanlardan biri. Aynı zamanda yeşil dönüşümle de hareketliliğe katkıda bulunuyor. AB olarak biz de İzmir’in bu çalışmalarına katkı koymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Elektrikli gemi projesine destek mesajı
Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Türkiye’nin ilk elektrikli yolcu gemisi projesine destek mesajı vererek, “İzmir, Akıllı Kentsel Hareketlilik Planı’nı uygulayan 10 şehirden bir tanesi. Bunun için de çok daha yeşil, çok daha dirençli ve çok daha sürdürülebilir biçimde ulaşım ağını güncellemeye çalışıyoruz ve bununla ilgili pilot bölgeler uygulanıyor. İzmir’de uyguladığımız ikinci proje alanı da deniz ulaşımının karbondan arındırılması. Bununla ilgili de Avrupa Birliği’nin, Avrupa Kalkınma Bankası’nın önemli katkıları oluyor. Hem belediye başkanı, hem belediye buna çok önemli katkıda bulunuyorlar. Gerçekten çok iyi bir işbirliğimiz var İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle. Bugün de buraya gelirken Karşıyaka’dan feribota bindik, gelirken tramvaya bindik. Dolayısıyla burada sistemin nasıl geliştiğini ve genişlediğini tecrübe etme fırsatım oldu” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız