İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3458 %0.18
55,4028 %0.00
6.650,46 %1.59
82.446,00 %-0.55
Muhalif. BİLİM - TEKNOLOJİ 8 ay sonra Dünya’ya döndüler: 4 astronot SpaceX kapsülüyle Pasifik’e indi

8 ay sonra Dünya’ya döndüler: 4 astronot SpaceX kapsülüyle Pasifik’e indi

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan ABD, Fransa ve Rusya vatandaşı 4 astronot, 8 ayın ardından Dünya’ya döndü. Dönüş, NASA tarihindeki ilk tıbbi tahliye operasyonunun ardından gerçekleşti.

8 ay sonra Dünya’ya döndüler: 4 astronot SpaceX kapsülüyle Pasifik’e indi
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan 4 astronot, yaklaşık 8 ayın ardından SpaceX kapsülüyle Dünya’ya döndü. ABD, Fransa ve Rusya vatandaşı astronotlar, yörüngedeki laboratuvardan ayrıldıktan sonra Pasifik Okyanusu’na başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

Dört astronot Pasifik Okyanusu’na indi

Dünya’ya dönüş yolculuğunu Los Angeles açıklarında tamamlayan ekipte ABD’den Jessica Meir ve Jack Hathaway, Fransa’dan Sophie Adenot ve Rusya’dan Andrey Fedyaev yer aldı.

Astronotlar, 8 ay önce Uluslararası Uzay İstasyonu’nda rahatsızlanan NASA astronotu Mike Fincke ve ekibinin yerini almak üzere uzaya gönderilmişti.

NASA tarihinde bir ilk yaşanmıştı

Söz konusu görev, NASA’nın 65 yıllık insanlı uzay uçuşları tarihinde ilk tıbbi tahliye operasyonu olarak kayıtlara geçti. Astronotların Dünya’ya dönüşüyle birlikte uzay istasyonundaki görev ekibinde de değişiklik yaşandı.

Uzay İstasyonu’nda 7 astronot görev yapıyor

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda ABD, Rusya ve Kanada’yı temsil eden 7 astronot görevini sürdürüyor.

NASA verilerine göre, 2000 yılında faaliyete geçen uzay istasyonu bugüne kadar 26 ülkeden 298 ziyaretçiyi ağırladı. Yörüngedeki laboratuvar, uluslararası uzay araştırmaları ve bilimsel çalışmalar için kullanılmaya devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız