İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4481 %0
51,3671 %0.74
6.666,96 % 3,39
67.798,66 %1.608
Muhalif. HABERLER Bursa Çamlıca Kapalı Pazar alanında meyve fiyatları nasıl?

Bursa Çamlıca Kapalı Pazar alanında meyve fiyatları nasıl?

Bursa Çamlıca Kapalı Pazar alanında meyve fiyatları nasıl?

Okunma Süresi: 2 dk

Ağustos ayının sonlarına doğru yaklaşırken Herkes Duysun ekibi olarak Çamlıca Pazarının nabzını tuttuk. Bakalım pazarda meyve fiyatları nasıl? Üreticiler neler düşünüyor?

BURSA (İGFA) - Yüksek sıcaklıklar sebze ve meyvede üretim kaybına neden olurken akaryakıta gelen zamlar, gübre ve çiftçi maliyetleri de çiftçiyi üzmeye devam ediyor.

“GEÇEN HAFTA 40 LİRAYDI ŞİMDİ 25 AMA YÜZÜNE BAKAN YOK” Bursa Çamlıca Pazarı esnaflarından Ahmet Güneş, bu hafta meyve fiyatlarının uygun olduğunu belirtti. Vatandaşlar tatilde oldukları için satışların düşük olduğuna dikkat çeken Güneş, “Şeftali 2 kilo 50 lira, armut 2 kilo 50 lira, erik 15 lira, üzümler 40-50 lira, incir 60 liraya düştü. Vatandaş tatilde olduğu için pazar boş. Geçen hafta 40 lira olan meyve, bu hafta 25 lira ama yüzüne bakan yok.” şeklinde konuştu.

“HER ŞEY PAHALI, BU MEYVEYE DE YANSIYOR” Meyve ve sebze satıcısı İzzet Sevim ise her şeyin çok pahalı olduğunun, bunun da meyve ve sebzeye yansıdığının altını çizerek, “Mazot pahalı, çiftçiden ürün alan aracılar da fiyat koyuyor. Çok güneş olunca mal dayanmıyor, çürüyor. Her an fiyatlar yükselebilir.” dedi.

“KİLOSU 100 LİRA OLAN TAZE FASULYE PAHALI MI?” Bugün ilk kez pazara çıkan ve taze fasulye satan bir üretici, “Vatandaşlar pahalı diyorlar, aslında pahalı değil. Mudanya Pazarı’nda 120 liraya satıyorlarmış, ben burada kilosu 100 liraya taze fasulye satıyorum. Kendi ürünüm, her şeyiyle kendim uğraşıyorum. Hayvanlarım var, zaten bir daha pazara gelemem, bahçede satıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız