İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin kimdir? Kaç yaşında, nereli?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin kimdir? Kaç yaşında, nereli?
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin'in biyografisi araştırılıyor. Peki, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin kimdir? Kaç yaşında, nereli?

 Türk ulaştırma mühendisi ve akademisyen Doç. Dr. Pelin Alpkökin 1972 yılında İstanbul'da doğmuştur.

1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Ulaştırma Mühendisliği Yüksek Lisans programını bitirmiştir. Nagoya Üniversitesi'nde 2005 yılında doktorasını tamamlamıştır.

2008 yılından itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. “Demiryolu mühendisliği ve politikaları”, “Ulaşım planlaması”, “Altyapı yatırımlarında finans modelleri”, “Altyapı inşaatı sözleşme yönetimi”, “Uluslararası inşaat sözleşmeleri”, konularında akademik çalışmalarını sürdürmekte olup birçok uluslararası yayını bulunmaktadır. 19 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanı olarak atanmış ve bu görevi yaklaşık 2,5 yıl boyunca sürdürdükten sonra 10 Ocak 2022’de ulaşımdan sorumlu genel sekreter yardımcısı olarak atanıp daire başkanlığı görevini Serdar Küçük'e devretmiştir. Çok iyi seviyede Japonca ve İngilizce bilmektedir.


Yorum Yazın