TSK arama-kurtarma çalışmalarına katıldı mı?

Deprem bölgesinde asker var mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem bölgesinde asker var mı?
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen peş peşe depremler 10 ilde ağır hasarlara yol açtı. Depremin ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri yönlendirilirdi fakat halk ekiplerin yetersiz kaldığını ve çalışmalara askeriyenin katılması gerektiğini söylüyor. Peki deprem bölgesinde gerçekten asker yok mu? Olanlar yetersiz mi?

Muhalif Analiz

Kahramanmaraş'ta ilki dün sabaha karşı 04.17, ikincisi öğle saatlerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem ve takip eden artçı sarsıntılar sonucu yaşamını yitiren binlerce kişi tüm Türkiye’yi yasa boğdu.  

Vatandaşların aklı, “Daha fazla insan nasıl kurtarılabilir? Bir an önce nasıl müdahale edilebilir?” sorularında. Bu düşünceyle de insanların aklına neden askeriyenin destek vermediği, ordunun sahaya inmediği geliyor. Peki, askerin alana gelmediği ve destek vermediği doğru mu? Yoksa zaten çalışmalarda yer alıyorlar mı?

Dün, Savunma Bakanlığı Mehmetçik’in deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını yayınladı. Bakanlığın paylaşımına göre; deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarına şu an itibarıyla AFAD’tan gelen talepler doğrultusunda 3 binden fazla Mehmetçik katkı sağlıyor.  

ARAMA-KURTARMA YETERSİZ

Sosyal medyada ise nerdeyse hiç askerin olmadığı veya olan askerin yetersiz olduğu şekilde paylaşımlar mevcut.  

Çoğu kişinin görüşü ekiplerin arama-kurtarmada yetersiz kaldığı ve TSK’nın devreye girmesi gerektiği yönünde.

Bu duruma örnek olarak ise 1999 Gölcük Depremi örnek gösteriliyor. O depremde her alanda askeriyenin varlığı ve erken müdahalelerinin önemi vurgulanıyor. Disiplinli ve örgütlü güç olmasına dikkat çekiliyor.  

Duruma ilişkin yapılan ve TSK'nın çalışmalara katılması gerektiğini söyleyen paylaşımlardan bazıları şöyle:

Son yaşanan gelişmeye göre, TSK 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı tüm komando tugaylarının, deprem bölgelerine sevk edilmesine karar verildi. Asker sayısının ne kadar olacağı şu an net olarak bilinmiyor. Halkın çağrısının geç de olsa olumlu yönde sonuçlandığını belirtebiliriz.


Yorum Yazın