İstanbul
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6337 %0.27
51,6013 %-0.2
6.704,43 % 0,27
67.018,55 %-0.286
Muhalif. Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi açıldı

Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi açıldı

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) düzenlenen Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi törenle açıldı.

Maltepe Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Maltepe Belediye Başkan adayı Esin Köymen'i sahneye çağırarak kendisiyle güzel işler yapacaklarını kaydetti.

İmamoğlu, Köymen'in Maltepe'nin ilk kadın belediye başkanı olarak seçileceğini söyledi.

Daha sonra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı sahneye çağıran İmamoğlu, hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

Seçimlere iki hafta kaldığını anımsatan İmamoğlu, "Vereceğiniz her oy değerlidir. Mutlaka gidip oy kullanacağız. 31 Mart'ta gücünüzü sonuna kadar kullanacaksınız.'' dedi.

İmamoğlu, seçmenin 2019'da kendisine "israfçılığa ve rantçılığa" son vermesi için yetki verdiğini, 5 yıldır 16 milyon İstanbullunun bu mesajını emir kabul ederek çalıştığını, İstanbul'un gündeminin artık çok değiştiğini söyledi.

Maltepe Cumhuriyet Meydanı'nın ahenkli caddesi, kültür alanları, kitapçıları, oturma alanları ve amfileriyle İstanbul'un en çok konuşulan meydanlarından olacağını aktaran İmamoğlu, "Bu meydan düzenlemesi İstanbul'a her yönüyle örnek bir projedir. 20 bin metrekareyi aşan bu alan, modern bir meydanda olması gereken bütün niteliklerle donatıldı. Maltepe Meydanı bu bölgeye çok değer ve kalite katacak." diye konuştu.

İmamoğlu, Fındıklı Mahallesi'ne de çok fonksiyonlu bir sosyal merkez kazandırdıklarını, merkezin bölgeye önemli hizmetler sunacağını anlattı.

İmamoğlu, daha sonra sahneye çağırdığı çocuklarla açılışı gerçekleştirdi.

Şehit yakınları ve gazilerle iftar

İmamoğlu, Şişli'deki ''Şehit Yakınları ve Gaziler ile İftar Programı"nda yaptığı konuşmada da vatan uğruna canını hiçe sayan aziz şehitlerin, kahraman gazilerin ailelerinin ailesi, kardeşlerinin kardeşi, çocuklarının ise kendilerine teslim edilen en değerli emanetler olduğunu söyledi.

Geçmişte yaşanan zorlukların farkına varılmazsa, bugünün kıymetinin bilinmesinin mümkün olmadığını belirten İmamoğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyorum. Çünkü Çanakkale'de dünyanın en büyük donanmasına, 7 düvelden toplanmış gelmiş ordulara karşı verdiğimiz mücadelede o genç subay ve onun kahraman askerleri olmasaydı bugün burada bizim bu sofrayı paylaşıyor olmamız mümkün değildi." dedi.

İftara katılan gaziler, İmamoğlu'na plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız