İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3473 %0.18
55,3985 %-0.00
6.657,90 %1.71
82.713,99 %-0.27
Muhalif. DSP Genel Başkanı Aksakal, gündemi değerlendirdi:

DSP Genel Başkanı Aksakal, gündemi değerlendirdi:

”Cumhur İttifakı yapısıyla yerel yönetimlerde de mutlak başarının gerçekleşmesi temelinde üzerimize düşen tarihi misyonu yerine getireceğiz”

DSP Genel Başkanı Aksakal, gündemi değerlendirdi:
Okunma Süresi: 3 dk

TBMM (AA) DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Cumhur İttifakı yapısıyla yerel yönetimlerde de mutlak başarının gerçekleşmesi temelinde üzerimize düşen tarihi misyonu yerine getireceğiz." dedi.

Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulunda yapacağı konuşmada, Türkiye'nin dünyada ve özellikle bölgesindeki her türlü küresel gelişmeye dair iradesini ortaya koyacağına; "Dünya beşten büyüktür" anlayışı çerçevesinde yeni bir yapılanmanın zorunluluğuna bir kez daha vurgu yapacağına inandığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler teşkilatının, kuruluş amacına uygun bir tarzı ortaya koyma mecburiyetinde olduğunu belirten Aksakal, "Yaşadığımız tek yanlı ve haksız bazı uygulamaların da varlığına kimse itiraz edemez. Birleşmiş Milletler örgütü, küresel emperyalist sistemin maşası gibi davranamaz, Türkiye de buna izin vermez." değerlendirmesinde bulundu.

Aksakal, yeni yasama yılında, ekonomi başta olmak üzere önemli konuların Meclis gündemine taşınacağını söyledi.

Özellikle ekonomide yaşanan sıkıntının toplumun tüm kesimlerini cendereye soktuğunu, emekçi ve emeklilerin yaşamlarını kıt kanaat sürdürme gayretinde olduğunu belirten Aksakal, "Emeklilerimiz için düşünülen iyileştirmenin mutlak surette ve ivedi olarak bir hakkaniyet temelinde gerçekleşmesi gerekir. Bunun için de emekli maaşlarına ivedilikle 4 bin lira seyyanen zam tahakkuk ettirilmeli ve enflasyon payı da üzerine ilave edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Aksakal, geride kalan genel seçimler açısından sağlanan istikrarın yerel yönetimlerde de kalıcı şekilde hayata geçirilmesinin bir zaruret olduğunu belirtti.

Genel seçim sonuçlarının, Cumhur İttifakı'nın tartışmasız başarısını ortaya koyduğunu dile getiren Aksakal, şöyle devam etti:

"Türk milleti, küresel emperyalist sistem tarafından 'Millet İttifakı' olarak bir araya getirilen bu çapsız ve kullanılmaya elverişli siyasi yapıları yerel seçimlerle birlikte tümüyle tasfiye edecektir. İktidara alternatif olması gereken bir ana muhalefet partisinin kongrelerinde yaşanan içler acısı durumu millet yakından izliyor. Dün masayı kurdukları ortakları bile koro halinde Sayın Kılıçdaroğlu için 'İyi ki seçilmedi, milleti Allah korumuş' diyerek akılları sıra günah çıkarıyorlar. Onların birbirleri için ortaya döktükleri bu manzarayı biz yıllardır haykırıyorduk, o zaman hep birlikte bize saldırıyorlardı. Hepsi doğru çıkıyor değil mi? Biz doğru bildiğimizi her koşulda ortaya koymaya devam edeceğiz. Cumhur İttifakı yapısıyla yerel yönetimlerde de mutlak başarının gerçekleşmesi temelinde üzerimize düşen tarihi misyonu yerine getireceğiz."

Yeni yasama yılında anayasa değişikliğine ağırlık verileceğinin altını çizen Aksakal, "Üzerimizde bir kabus gibi duran faşist 12 Eylül darbe anayasasından kurtulmanın da çabası içerisinde olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız