İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6119 %0.01
51,4611 %-0.08
6.705,01 % 0,01
67.483,07 %0.279
Muhalif. HABERLER Tarıma can veren sulama kanalları temizleniyor

Tarıma can veren sulama kanalları temizleniyor

Tarıma can veren sulama kanalları temizleniyor

Okunma Süresi: 2 dk

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin tarım arazilerinde su sıkıntısı yaşamaması ve tarımsal faaliyetlerini verimli şekilde sürdürebilmesi için il genelinde sulama kanallarının temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını yürütüyor. Bu doğrultuda, A Takımı ekipleri, tarımın yoğun olarak yapıldığı İzmit Kulmahmut Mahallesi’nde tarım arazilerini besleyen sulama kanallarında temizlik çalışması başlattı. Büyükşehir Belediyesi, katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya ve tarımsal kalkınmaya yönelik verdiği desteklerle üretimin kesintisiz devam etmesi için üreticilerin her zaman yanında oluyor.

 

ÇİFTÇİLER SU SIKINTISI ÇEKMEYECEK

Bu destekler kapsamında, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı A Takımı ekipleri, tarla ve bahçelerini sulayan üreticilerin sorun yaşamaması, yaz aylarında su kayıplarının en aza indirilmesi, kış aylarında da su taşkınları ve sel baskınlarının önlenmesi için Kocaeli genelinde tıkanan ve işlevini yerine getirmeyen tarımsal sulama kanallarını ve kanaletleri ıslah ediyor. Bu çalışmalarla çiftçiler su sıkıntısı çekmeden tarla ve bahçelerinde ürün yetiştirebilecek.

 

KULMAHMUT’TA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

İzmit Kulmahmut Mahalle Muhtarı Fikret Uğurlu, tıkalı olan su kanallarının temizlenmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulundu. A Takımı ekipleri, tarımın yoğun olarak yapıldığı bölgede, tarım arazilerinin sulandığı sulama kanalının ve kanaletlerin temizlik ve bakım çalışmasını yaptı. Kanallarda su akışına engel olan toprak birikintisi, ot ve ağaç dalları temizlendi. Ekipler, kanal boyunca iş makinaları ve makinaların giremediği yerlerde insan gücüyle temizleme çalışması yaptı. Eskiyen ve kullanılmaz hale gelen kısımlara koruge boru monte edildi. Kanalların bazı Çiftçiler de gönüllü olarak imece usulü ile çalışmalara katılarak, ekiplere destek verdi.

 

100 BİN DEKAR ARAZİ SULANIYOR

Büyükşehir Belediyesi A Takımı ekipleri, 2024 yılı sulama sezonunun sorunsuz olması için yaz boyunca tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu ilçelerin farklı noktalarındaki kanalların temizlenmesine devam edecek. Şu ana kadar, Kocaeli genelinde 100 bin dekar tarım arazinin su ihtiyacını karşılayan sulama kanalların bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını tamamladı.

 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

İzmit Kulmahmut Mahalle Muhtarı Fikret Uğurlu ve çiftçiler, yapılan çalışmalarla tarım alanlarında su sıkıntısı çekmeyeceklerini belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Tahir Büyükakın’a ve Büyükşehir ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız