İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6204 %0.09
51,5571 %0.06
6.677,02 % 0,23
68.807,35 %-0.51
Muhalif. HABERLER Kocaeli deniz ekosistemini koruyor

Kocaeli deniz ekosistemini koruyor

Kocaeli deniz ekosistemini koruyor

Okunma Süresi: 2 dk

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, İzmit Körfezi’ni ve içinde yaşayan canlıları korumak için topyekün mücadele veriyor

KOCAELİ (İGFA) - Çeşitli nedenlerle deniz ortamına ulaşan yüzer atıklar, alg patlamaları ve deniz yosunları deniz ortamı ve denizde yaşayan canlılar için olumsuz etkiler oluşturuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından İzmit Körfezi’nde yürütülen deniz kontrol, denetim ve temizlik çalışmalarıyla bu olumsuzlukların önüne geçiliyor. Böylece çevresel atıkların denize ve canlılara verdiği zarar hem minimuma indiriliyor, hem de deniz ekosistemi korunmuş oluyor.

7 BİN 950 METREKÜP DENİZ ÇÖPÜ TOPLANDI

Büyükşehir, 2008 yılından bu yana İzmit Körfezi’nde deniz süpürgeleri ile yaptığı temizlik çalışmaları sayesinde, yağışlarla derelerden sürüklenen atıklar ve deniz tabanından yüzeye çıkan yosun çöplerini topluyor. Bu kapsamda ekipler, 2008-2024 yılları arasında toplam 7 bin 950 metreküp deniz çöpü topladı.

Çevreci kimliğiyle Türkiye’de örnek bir belediyecilik sergileyen ve hayata geçirdiği çalışmalar sonucunda 9 ayrı plajda dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödülü olan “Mavi Bayrağı” dalgalandıran Büyükşehir, sığ ve sakin sularda Mavi Takım Ekibi ve Deniz Süpürgelerinin ulaşamadığı alanlarda ise amfibi araçlarla deniz ve kıyı şeritleri korumaya yönelik topyekün mücadele veriyor.

BİR HAFTA BOYUNCA GÜNDEM; ÇEVRE

Bu arada Türkiye Çevre Haftası tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de bir dizi faaliyetlerle kutlanacak. Bu kapsamda Büyükşehir, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan haftada birbirinden farklı ve eğlenceli programları Kocaelilerle buluşturacak. Sahillerden kıyı temizliğine kadar birçok alanda yapılacak etkinliklerde, Kocaelilerin çevreye olan hassasiyeti artırılacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız