Sakarya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürüttükleri başarılı bir operasyonla büyük bir faciayı önledi. İstanbul istikametinden gelen ve içerisinde 6 kişinin bulunduğu şüpheli bir araç, Erenler ilçesi sınırları içerisinde polis ekipleri tarafından durdurularak kontrol altına alındı.
Devasa miktarda hammadde ele geçirildi
Araçta gerçekleştirilen detaylı arama neticesinde, uyuşturucu yapımında kullanılan 500 gram sentetik kannabinoid hammaddesi ile 70 gram ağırlığında beyaz toz formunda madde bulundu. Uzman ekiplerin yaptığı teknik incelemeler sonucunda, ele geçirilen bu maddelerin toplamda 1 ton 772 kilogram bonzai üretimi için yeterli olduğu saptandı.
Beş kişi cezaevine gönderildi
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edildi. Mahkeme karşısına çıkarılan zanlılardan 5'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şüpheli ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.