İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4869 %0.08
51,3175 %0.65
6.588,82 % 2,18
67.285,89 %-0.618
Muhalif. HABERLER 2023 Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü Hale Gönültaş’ın

2023 Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü Hale Gönültaş’ın

2023 Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü Hale Gönültaş’ın

Okunma Süresi: 3 dk

Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) Kurucularından Gazeteci Erbil Tuşalp adına verilen Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü’ne Hale Gönültaş layık görüldü. Gönültaş, ödülünü Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’den aldı.

TAKSAV’ın 2021 yılında başlattığı Erbil Tuşalp Gazetecilik Günleri’nin 3’üncüsü bu yıl Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bursa’da düzenlendi. Panel ve söyleşilerin de yapıldığı etkinliklerin ardından Uğur Mumcu Sahnesi’nde 2023 Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödül Töreni gerçekleşti.


Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Gazeteci Erbil Tuşalp’i anarak, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Erbil Tuşalp’in, kalemini hep dik tutan, fikirlerinden taviz vermeyen, araştırmacı gazeteciliğin önemli isimlerinden biri olduğunu belirten Erdem, aynı anlayışla mesleğini sürdüren ve bu yılki ödüle değer bulunan Hale Gönültaş’ı da kutladı.

 

Bu yıl düzenlenen etkinliğin temasının ‘felaket gazeteciliği’ olarak belirlendiğini hatırlatan Erdem, “Türkiye’nin harareti hiç düşmeyen gündemine bakılırsa aslında Türk medyasının felaket haberciliği konusunda oldukça deneyimli olduğunu düşünebiliriz. Felaket haberciliği elbette çok hassas bir konu ve belli ilkeler çerçevesinde yapılması gerekiyor. Bunun için de genç gazetecilerin eğitilmesi kıymetli bir çalışma. O nedenle TAKSAV’a teşekkür ediyoruz.

Ben ülkemiz için, hepimiz için felaketlerden uzak bir gelecek diliyorum” dedi.

Ödüle layık görülen Gazeteci Hale Gönültaş ise bu ödülü almanın kendisi için çok büyük bir onur olduğunu söyledi. Gazeteciliğin sadece haber yazmak olmadığını ifade eden Gönültaş, “Gazetecilik erdemli, ilkeli olmaktır. Pek çok değeri barındırır. Bütünü olunca gerçek gazetecilik yapılır ve doğru haber ortaya çıkar. Erbil Kuşalp bunların hepsinin bütünüydü” dedi.

Ödülünü Başkan Erdem’in elinden alan Gönültaş, bu ödülü yerel basında çalışan kadın meslektaşlarına ithaf etti.

İki gün süren III. Erbil Tuşalp Gazetecilik Günleri’nde söyleşi ve paneller de düzenlendi. İlk gün L. Doğan Tılıç tarafından ‘Çatışma Alanlarında Gazetecilik ve Sorumluluk’ başlığında bir grup çalışması yapıldı. İkinci gün Uğur Mumcu Sahnesi’nde Gazeteci, Yapımcı Coşkun Aral fotoğraf ve görüntülerle ‘İki Göz, İki Tanık ve Dünyayı Sarsan Olaylar’ konulu söyleşi gerçekleştirdi. Geçirdiği kaza nedeniyle bu programa katılamayan Fransa’dan Gazeteci, Yazar ve Yönetmen Philippe Flandrin, programa video gönderdi. Söyleşinin ardından ‘Felaket Gazeteciliği’ temasındaki panelde CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Faruk Bildirici, Selçuk Candansayar, Hale Gönültaş, ve L. Doğan Tılıç bu alanda ortaya konması gereken hassasiyetler ve farklı alanlara yansımaları üzerine konuştu. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal da yerel basının sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız