Zekeriyaköylüler isyanda, talepleri ses paneli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zekeriyaköylüler isyanda, talepleri ses paneli
Abone ol
26.08.2016 tarihinde dünyanın en geniş köprüsü olarak kullanıma açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, güzargahına rahatsızlık veriyor, vatandaş ise derdini çözmek için muhatabını arıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılalı 5 yıl oldu ama çevre halkı düşünülmeden yapılan planlama ve inşaat bugün hala sorunlara sebep oluyor.
Uskumruköy, Zekeriyaköy ve Demirciköy Muhtarları birleşti ve imza kampanyası başlattı. Sarıyer sırtlarında çoğunluğu kapalı sitelerden oluşan ve şehrin banliyösü olarak adlandırılan, merkezden uzak, sakinlerin birçok konuda fedakarlık yaparak huzur ve yeşil bir yaşam için tercih ettikleri bir bölge. Yaz mevsiminin hafta sonları haricinde normal şartlarda son derece sakin olan bu bölge öncelikle Hacıosman Tüneli ile hayata yaklaştırıldı. Ardından 3. Havalimanına yakınlığı ve olası doğal afetlere karşı yeni konut stoğu ve az katlı mimarisiyle yıldızı parladı. Son olarak yaşadığımız pandemi ve yasaklar ile  ultra zenginlerin de merceğine girdi ve fiyatlarda fahiş artışlar yaşandı. 
Bugün ise bu muhitte yaşayanların isyanı 3. Köprüye ulaşan viyadüklerin yarattığı gürültü ile ilgili.  Konutlara bazı noktalarda sadece 30 metre mesafede yer alan viyadükler yeterli ses paneline sahip değil. 

Bölge sakinleri; eskiden son derece huzurlu ve doğa içerisinde evlerde yaşarken bugün gürültü yüzünden cam kapı pencere açamadıklarını, ağır taşıt gürültüsü yüzünden kendi bahçelerine bile çıkamaz hale gelmekten şikayet ediyorlar. 
Talepleri  ses paneli
Talepleri; Dünyanın gelişmiş tüm ülkelerinde kullanılan ve hatta Avrupa ülkelerinde bölge  imara açıldığı anda önlem olarak önden inşaatı başlatılan ses panelleri;  Otoban gibi yerlerden yaşam alanlarına gelen sesi azaltmaya yararlar. 
Viyadük 15-16 17
Arıköy-Uskumruköy- Demirciköy sakinlerinin talepleriyle muhtarlarının başlattığı imza kampanyasına dair bilgiler şu yönde;
2016’dan beri otoyol  gürültüsüne mahkum edilen bizler defalarca konuyu ilettiğimiz mercilerden çözüme ulaşamadık. 
Son olarak, İstanbul Valiliği Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğüne yaptığımız başvuruya istinaden gelen yanıtta;
Kirleten temizler
Bahsi geçen bölge İstanbul İl sınırları içerisinde olduğundan, İBB’nin süreci ve sonucu koordine etmesi gerektiği bildirilmiş, İBB Koordinatörlüğünde, bölge halkını rahatsız eden gürültünün ölçülmesi, Çevre İl Müdürlüğü’nün “kirleten temizler” ibaresi ile, İBB’nin İCA’ya ölçümlerin ispatıyla  ses panellerini gerekli bölgelere yerleştirmesine yönelik yaptırımı olması gerektiği şeklindedir. 

Viyadüklere mevcutun yanında çift taraflı 1'er KM uzunluğunda ses paneli yapılmasını talep eden vatandaşlar imza kampanyası ile seslerini İBB’ye duyurmaya çalışacaklar. 
Ses Paneli Nedir?
Gürültü bariyeri, özellikle motorlu taşıtlar ve raylı sistemlerden kaynaklanan çevresel gürültünün yapı içerisinde insanlara ulaşmasını engeller ve yayılan ortamda bir takım önlemler alınmasını sağlar. Karayolu ve demiryolu gibi noktalarda yol kenarlarına inşa edilen gürültü bariyerleri, bilhassa yapıların yol gürültüsünden etkilenmesini engellemek için kullanılır.


Yorum Yazın