Kazdağları’ndaki 10 hektarlık alanı yok edebilecek proje!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kazdağları’ndaki 10 hektarlık alanı yok edebilecek proje!
Abone ol
Kanadalı Alamos Gold’un yaklaşık 350 bin ağacı kestiği yaşam kaynağı Kazdağları’ndaki tehdit hala sürüyor. İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) süreci devam edecek olan projenin onaylanması durumunda, şirket alana kuvars ocağı açacak.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, Bahar Madencilik’in Çanakkale ve Balıkesir’i kapsayan alandaki maden projesi için sona yaklaşılıyor. Yaşam savunucuları ve yurttaşların tabii alanları korumak için verdiği mücadele devam ederken sermaye de bir yandan çalışmaya devam ediyor.

Birçok şirketin hedefine aldığı Kazdağları’nda ise çalışmalar sürüyor. Bahar Madencilik, 1323 hektarlık ruhsat sahasının bulunduğu 10 hektarlık alanda çalışma yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Bakanlık projeye ilişkin halkın katılımı toplantısının 21 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı.

Daha sonra İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) süreci devam edecek olan proje onaylanırsa şirket alana kuvars ocağı açacak. Bunun için 12 milyon 649 bin TL harcayacak şirketin projesine ise yaşam savunucuları karşı çıkıyor. Yaşam savunucuları projenin kuvars ocağı adı altında altın madeni olduğunu belirtiyor.


Yorum Yazın