Füsun Paşa yazdı:

Yorgun musun?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yorgun musun?
Abone ol

Sıkışmışlık hissi içinde misin? Kendini yorgun, tükenmiş mi hissediyorsun? İçinden hiç bir şey yapmak gelmiyor mu? İçimde bir sıkıntı var! diyerek mi güne başlıyorsun.

Her insan genellikle bu durumları hayatının bir ya da birçok noktasında yaşıyor. Kaybolmuş gibi hissedebiliyor.Devamlı uyumak, sorumluluklardan kaçmak  istiyor.Birçok karmaşık duyguyu bir arada yaşayabiliyor. Yani bu durumlar sadece ülkemizde son bir kaç ayda yaşanan travmatik olaylardan, gergin siyaset ortamından, yaşanan ekonomik krizlerden dolayı değil, zaman zaman insanların hayat içinde yaşadığı duygular bunlar olabiliyor. İnişler ve çıkışlar içinde, bazen nedenleri belli, bazen de nedensiz, sebepsiz hissedilen duygular içinde kalabiliyoruz.

İnsanların çoğu yaşam sevincim yok, ne yapacağımı, ne istediğimi bilmiyorum diyor. Sonra inancımı hevesimi kaybettim diyorlar. Yorgunum, sinirliyim diyenler oluyor. Son zamanlarda bu sözleri çok daha sık duyuyoruz. İnsanların yüzleri gülmüyor. Ülke olarak bir dönemden geçerken özel hayatlarda bütün yaşananlardan nasibini alıyor diyelim.

Kendimizle ilgili olan bazı şeyleri değiştirebiliriz. Bir yerden başlamak gerek. Yoksa  yaşanan durumların kurbanı oluruz. Sürü psikolojisiyle her durum ve duygunun bizi aşağıya çekmesine izin vermiş oluruz. Herkes böyle diyip bahaneler içinde kayboluruz.

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın