DİSK 1 Mayıs'ta Taksim'e çağrısını yineledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİSK 1 Mayıs'ta Taksim'e çağrısını yineledi
Abone ol

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 12 Ekim 2023 tarihli kararından bir bölümü resmi sosyal medya hesabından paylaşarak 1 Mayıs'ta Taksim'e çağrısını tekrarladı: "1 Mayıs'ın Taksim Meydanı ile özdeşleşmesi nedeniyle anılan mekânın sınırlanması, aktarılmak istenen düşüncenin de sınırlanmasına neden olmaktadır" cümlelerine yer verildi.

DİSK tarafından, sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 12 Ekim 2023 tarihli kararından bir bölüm paylaşıldı, "Bir elimizde karanfillerimiz, bir elimizde alttaki karar metni ile #1MayıstaTaksime" çağrısı yinelendi. Paylaşımda AYM kararının şu bölümüne yer verildi:

"EMEKÇİLERİN ORTAK HAFIZASININ VARLIĞINI GÖSTERMEKTEDİR"

" ... işçi ve sendika kültürünün yapı taşlarından biri olan Taksim Meydanı yalnızca 1 Mayıs günü orada bulunanların dayanışmasını değil aynı zamanda emekçilerin ortak hafızasının varlığını göstermektedir. Bu durumda kendisini o kültürün bir parçası olarak gören her kişinin 1 Mayıs günlerinde Taksim Meydanı'nın ifade ettiği anlamı doğrudan tecrübe etmek ve edindiği tecrübeyi kuşaklar boyunca aktarmak için orada bulunma hakkı vardır. 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı ile özdeşleşmesi nedeniyle anılan mekânın sınırlanması aktarılmak istenen düşüncenin de sınırlanmasına neden olmaktadır"


Yorum Yazın