Paylaşımlar tüyler ürpertici...

YKS soruları çalındı mı? Sorular parayla satıldı mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YKS soruları çalındı mı? Sorular parayla satıldı mı?
Abone ol
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının çalındığını öne süren birçok paylaşım sosyal medyada paylaşılıyor. Sınav öncesinde de aynı iddialar ortaya atılmış ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlanmıştı. Yeni yapılan paylaşımlar ise hayret uyandırıcı…

Muhalif Özel

ÖSYM’nin bu yıl gerçekleştirdiği YKS’ye başvuru rekor sayıdaydı.

Net açıklamaya göre 3 milyon 527 bin 463 aday başvuru yapmıştı.

Milyonlarca öğrenci hayallerindeki üniversiteye girmek için kıyasıya yarıştı. Aileler bu uğurda evlatlarına sağlayabildikleri tüm imkanları seferber etti.

Tüm bu emekleri hiçe sayan bir iddia ortaya atıldı. Soruların çalındığı ve satıldığı iddiası…

İlk olarak konu Mayıs ayının sonlarında gündeme gelmişti. İnternetin karanlık tarafı Dark Web’de satıldığına ilişkin paylaşımlar da yapılmıştı. TYT soruları için 3 bin dolar, AYT soruları için de 4 bin dolar rakamları konuşuluyordu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuya ilişkin bir açıklamada bulunmuş; "YKS soruları sınavdan önce satıldı iddiası" doğru değildir. Sınav dönemlerinde öğrencilerin moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileme amaçlı dolaşıma sokulan bu ve benzeri manipülasyonlara itibar etmeyiniz." denilmişti.

Ama bununla kalmadı, sosyal medyada dün de ilgi çeken paylaşımlara yer verildi.

Forumlarda yer alan konu başlığı “President’ten alınan soruların doğru çıkması” idi.

Bu isim Dark Web’de ilan açan kullanıcı adıyla da uyuşuyordu.

Yorumlarda geçtiğimiz yıllarda da soruların satıldığını söyleyen de vardı, durumun ortaya çıkmaması için sınavda tüm soruları doğru cevaplamayın diyen de. 

Hatta sınavdan çıktığını ve soruların birebir aynı olduğunu belirtenler de bulunuyordu.

Soru çalınması olayının gündeme gelmesiyle sınavın iptal olacağından korkanlar olduğu gibi, sosyal medyada konuşulduktan kısa süre sonra unutulacağını söyleyenler de oldu.


Yorum Yazın