Yılbaşı ruhunu hissedeceğiniz birbirinden güzel filmler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılbaşı ruhunu hissedeceğiniz birbirinden güzel filmler
Abone ol
Noel ve yılbaşı dönemleri birçoğumuzun içini mutlulukla doldurur. Birbirimize hediyeler aldığımız, kutlamalar yaptığımız, sevdiklerimizle eğlenceli anlar geçirdiğimiz güzel anlar yaşarız. Haliyle yılbaşını konu alan filmler de bu duyguları bize yaşatır. Biz de en güzel yılbaşı filmlerini sizler için derledik…

Gönül isterdi ki her yılbaşını lapa lapa karlar altında geçirelim, havanın dinginliği içimize işlesin. Maalesef ki ülkemizde bu durum iklimden dolayı çok nadir denk gelebiliyor. Ancak böyle hissedebilme şansımız var. Burada imdadımıza beyazperde yetişiyor. Yılbaşı ruhuna erişebileceğiniz filmleri sizler için derledik…

Evde Tek Başına – Home Alone (1990)

Bir klasikle başlayalım istedik. Evde Tek Başına bir çoğumuzun çocukluğuna damga vuran bir film olmuştu. Bugün de aynı heyecanla ekran karşısına geçebiliyoruz. Seri o kadar popüler olmuştu ki, ardı ardına birçok devam filmi de geldi.

Ailesini pek sevmeyen Kevin, aldığı ceza üzerine geceyi evlerinin çatı katında geçirir ve ertesi gün uyandığında ailesinin evde olmadığını, tatile giderken onu unuttuklarını fark eder. Başta panikleyen Kevin bunun fırsat olduğunu çok geçmeden anlar ve yalnızlığın keyfini çıkarır. Fakat bu arada eve gözlerini dikmiş olan iki hırsızı evden uzaklaştırmak artık Kevin’a düşmüştür. Yılbaşı temalı filmler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern ve Catherine O’Hara yer alıyor.

Grinç – How the Grinch Stole Christmas (2000)

Whoville kasabasının her sokağında müthiş bir Noel coşkusu vardır. Noel heyecanı artık çok yakındır. Kasaba halkı diğer insanlara güzel hediyeler almaktan çok hoşlanmaktadır. Bu kasabaya Crumpit Dağı’nın tepesinden bakan Grinç ise Noel’den nefret etmektedir ve bu zavallı insanların neden bu kadar aptal göründüğünü sorgulamaktadır. Tek isteği, onları Noel’i beklediklerine pişman etmektir. Grinç planını gerçekleştirebilmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Filmde Grinç karakterini Jim Carrey canlandırmaktadır.

The Christmas Chronicles (2018)

Noel’e az bir zaman kalmıştır. Kate ve ağabeyi Teddy’nin en büyük hayali Noel Baba’yı görebilmektir. Kardeşler Noel Baba’yı görmenin yanı sıra onu kameraya çekmeyi de planlar. Noel arifesinde Noel Baba’nın gelişini gözetleyen Kate ve Teddy gizlice kızağa biner. Çoğu çocuğun hayalini yaşayan kardeşler oldukça heyecanlıdır. Fakat bu macera dolu yolculuk birçok soruna neden olur. Noel Baba’nın kaza yapmasına neden olan kardeşler Noel’i büyük bir tehlikeye atar. Artık kardeşlerin her şeyi yoluna koyması ve Noel’i kurtarması gerekir. Filmde Kurt Russell, Darby Camp, Goldie Hawn ve Judah Lewis rol alıyor.

Tatil – The Holiday (2006)

Biri İngiltere’de diğeri Amerika’da yaşayan iki kadın, Noel döneminde evlerini değiştirmeye karar verince hiç beklemedikleri bir tatil yaşarlar. Filmin oyuncu kadrosunda Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law ve Jack Black yer alıyor.

Bugün Aslında Dündü – Groundhog Day (1993)

Bir hava durumu spikeri olan Phil Connors, yapımcısı ve sevimli kameramanı ile birlikte Pennsylvania'daki Punxsutawney kasabasına geleneksel Groundhog Day şenliklerini görüntülemek için gönderilir. O gün, belki de Phil'in hayatının en kötü günüdür, ama bundan beteri de vardır: Phil'in karabasanı, her gün tekrarlanır. Artık her gün, onun için Groundhog Day yeniden yaşanmaktadır. Phil, o gün olacak her şeyi bildiği için bunun avantajlarını kullanmayı zamanla öğrenir. Ama, hayatının kadının kalbini kazanması için daha yapması gereken çok şey vardır.

Kutup Ekspresi – The Polar Express (2004)

Noel Baba’ya olan inancını yitiren küçük bir çocuk, oldukça ilginç bir trene binerek hiç bilmediği bir yolculuğa çıkar. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba’nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu’na doğru yol almaktadır.

Noel Gecesi Kabusu - The Nightmare Before Christmas (1993)

Tüm dünyanın en büyük film-noir fenomenlerinden; deli-dahi Tim Burton'ın artık efsaneleşmiş sayılagelen yapımlarından biri ile karşı karşıyayız: "The Nightmare Before Christmas"... Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ecinniler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan "dinamik" bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar. "Noel Gecesi Kabusu", en iyi özel efekt dalında Oscar’a aday olmuş ancak ödülü Babe filmine kaptırmıştı.

Yeni Yıl Şarkısı - A Christmas Carol (2009)

Charles Dickens'ın her zaman güncelliğini koruyan ünlü Noel hikayesinin yeni versiyonu. Scrooge inatçı, cimri ve huysuz bir adamdır. Çok zengin olmasına rağmen paylaşmayı bilmez. Onu mutlu etmek neredeyse imkansızdır. Noel akşamı üç hayalet onu ziyaret eder ve Scrooge'a eskiden nasıl bir insan olduğunu, bugününü ve değişmediği takdirde gelecekte onu nelerin beklediğini göstermeye başlarlar. Scrooge değişmesi gerektiğini anlar.


Yorum Yazın