Medya suskun!

‘Yetkili Öcalan’dır diyen Demirtaş’ın açıklamaları silindi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Yetkili Öcalan’dır diyen Demirtaş’ın açıklamaları silindi
Abone ol
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Çözüm için Abdullah Öcalan yetkili’dir dedi. Bu ifadeler önce HDP resmi kaynaklarından silindi. Sonrasında Demirtaş’ın danışmanından açıklamalar bağlamından koparıldı paylaşımı geldi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün Kobani Davası’nın 16. Duruşmasında savunmasını gerçekleştirdi.

Demirtaş’ın sorunların çözümüne ilişkin fikri ise tepki çekecek cinstendi. Demirtaş,

'Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK’nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını' söyledi.

Demirtaş’ın sözlerinin tamamı şu şekildeydi:

'Resmi ideolojiye uymuyorsa sanatçı da olsa, siyasetçi de olsa terörist kabul ediliyor ‘Burası Türk yurdudur. Sevmeyen terk etsin’ diyorlar. Hayır burası hepimizin yurdudur. Kürt olarak benim Ankara’da, Trabzon’da hakkım var. Bölünmeyi engellemenin yolu tekleştirmek değil birleşmektir. Birlik çokluktur. “Tek dil, tek millet” Hitler’in sloganıdır. Sene 2022’de savcı önümüze bir mütalaa koymuş. Mütalaanın temelinde Kürt sorunu, Kürtçe konuşma ve Kürtlükle ilgili meseleler. Herkes ders çıkarmalı. Yüz yıldır birbirimize çektirdiğimiz acılara son vermemiz lazım. Çözmek için birilerinin cesaretli davranması gerekir. Özgürlüğünden feragat etmesi gerekecek. Korkak ve kaypak siyasetçilerle bu iş yürümez. Bize fedai siyasetçiler lazım. Terörist yaftası yemeyi göze almanız lazım. Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir.'

Demirtaş tarafından kullanılan bu ifadeler HDP’nin resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşılmıştı. Ancak sonrasında açıklamalar kaldırıldı ve herhangi bir veriye ulaşılamadı. Neden kaldırıldığına dair de resmi bir açıklamada bulunulmadı.

Sonrasında Demirtaş'ın savunmasına dair basın danışmanı Zınar Karavil’den bir dizi paylaşım geldi. Ancak bundan önce merak edilen medyanın bu konudaki sessizliği oldu. Ana akım haber siteleri ve gazetelerin hiçbirinde konuya ilişkin bir içerik mevcut değil. Bu durumun haber niteliği taşımadığını düşünmek açıkçası bizler için oldukça garip geliyor. Olayın üzerinden bir gün geçmesine rağmen böyle bir açıklama halen medyada yer almıyor.

Demirtaş’ın basın danışmanının açıklamasına gelirsek, Zınar Karavil sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söylenen sözlerin bağlamından çıkarıldığını vurguladı.

Karavil’in yaptığı paylaşımlar da şöyleydi:

1- Demirtaş bugün duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK'nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti.

 2- Demirtaş'ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır.

3- Ayrıca, Demirtaş'ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

 

Dün yaşanan bu gelişmeler tüm Türkiye’nin gündemini etkileyecek türden detaylar barındırıyordu. Fakat konuya, medya gündemine taşınmadığı gibi, ülkenin en büyük siyasi partileri de herhangi bir açıklamada bulunmadılar. Bir siyasi parti eş başkanı, sorunların çözümü olarak terörist elebaşını gösterdiğinde; bunu tartışacak ve yorumlayacak kişiler arasında ülkenin siyasi figürlerinin yer almaması ise oldukça dikkat çeken bir durum ortaya koydu. 

 

Zinar Karavil'in açıklamaları:

 


Yorum Yazın