'Burası Türkiye'

Yeniden 6'lı masa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden 6'lı masa
Abone ol
İYİ Parti Lideri Meral Akşener 2 gündür devam eden itirazlarını bugün yaptığı öneriyle sonuçlandırmış görünüyor.

Muhalif Kulis

İYİ Parti ve Millet ittifakının diğer bileşenleri arasında 2 gündür devam eden arka kapı diplomasisi İYİ Parti tarafının, Yavaş ve İmamoğlu'nun yetkili Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olması teklifinin kabul edilmesiyle sonuçlandı.

Son dakikada iki kez ertelenen Altılı Masa toplantısına katılan Akşener'in bir talebinin daha olduğu ve o talebin de seçim stratejilerine yönelik olduğu konuşuluyor. Ancak o talep şu an kamuoyuna açıklanmadı. 

Yeniden tarihi bir hal alan Altılı Masa toplantısının oldukça uzun sürebileceği ve her konunun masada müzakere edileceği de İYİ Parti kulislerinde konuşulanlardan.

 

Ne olmuştu?

Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin liderleri 3 Mart tarihinde yaptıkları toplantıda, cumhurbaşkanı adayı konusunda “ortak bir anlayışa ulaşıldığını” ve nihai açıklamanın da 6 Mart Pazartesi günü yapılacağını duyurmuşlardı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dışındaki liderler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda uzlaşı sağlamışlardı.

İyi Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının "dayatıldığını" savunup Altılı Masa'ya ağır suçlamalar yönelterek masadan kalktı. Akşener, yaptığı sert açıklamada İmamoğlu ve Yavaş'ı adaylığa çağırırken, CHP'li iki büyükşehir belediye başkanı, Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı.

Millet İttifakı'nın ortak adayın açıklanmasının beklendiği toplantıya dakikalar kala, İmamoğlu ve Yavaş; Akşener ile görüşmek üzere İyi Parti binasına gitti.

Kulislerde, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı formül üzerinde duruluyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı toplantısına ev sahipliği yapan Saadet Partisi'nin merkezine, alkışlar ve meşalelerle giriş yaptı ve yeniden Altılı Masa'ya dönüşen toplantı başladı.


Yorum Yazın