İnanç Uysal Habertürk canlı yayınında cevapladı!

Meral Akşener toplantıya katılacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Altılı Masa tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür” diyerek masadan kalkmıştı. Şu anda İYİ Parti liderinin Altılı Masa toplantısına katılıp katılmayacağı merak ediliyor. Muhalif Ankara Temsilcisi İnanç Uysal, “Meral Akşener toplantıya katılacak mı?” sorusunu Habertürk canlı yayınında cevapladı.

Muhalif Ankara Temsilcisi İnanç Uysal, Serap Belet’in sunduğu Gün Ortası programının yayın konuğuydu.

Uysal’ın canlı yayında Akşener’in toplantıya katılıp katılmayacağına ilişkin belirttiği fikirler şu şekildeydi:

“Bu tip soruların normal cevabı; burası Türkiye her şey olabilir şeklinde olur. Ancak dün akşam bir sürü değişik şey yaşadık: Lütfü Türkkan’ın tweeti, CHP’lilerden gelen iki tane tweet, ayrıca sizin yayınınızda DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekmen’in yaptığı açıklamalar. Şöyle bir imaj verdi açıkçası. Her sabah dünya yeniden kurulur hissine kapıldık hepimiz gece. Ancak aynı saatlerde Altılı Masa’nın liderleri bugünün programını cumhurbaşkanlığı yardımcıları adaylarının dahi açıklanacağı şeklinde bugünün programını aktardılar. Akabinde saat 17.00’de insanları oraya davet eden başka bir program olduğunu söylediler. Şimdi de görüyoruz ki CHP’nin önünde toplantı sonrası için yapılmış hazırlıklar var. Mehmet Emin Ekmen’in dün söylediklerine baktığımızda hala bir konuşma, bir tartışma, bir karar alma toplantısı şeklinde cereyan edeceği hissi uyanmıştı herkeste. “

“Bir erteleme ya da Akşener’in katılma kararı almasını beklemiyorum”

“O açıklamanın sonrasında da bu program tekrar bütün detaylarıyla teşkilatlara ve parti genel başkan yardımcılarına ulaştırılınca, aslına bakarsanız biraz boşta kaldı açıklama ve birlik çağrıları. Bugün için ben yeni bir gelişme beklemiyorum o nedenle. Çünkü dediğim gibi toplantının sonrasında ne yapılacağı çok net. Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili CHP’nin önünde yapılan hazırlıklar da bize onu gösteriyor. Aslında o konuşmalar bir iyi niyet beyanıydı. Gece bir şey olursa süper olurdu anladığım kadarıyla. Ama olmadı. Ve bugün geldiğimiz noktada ben bir erteleme ya da Sayın Akşener’in o toplantıya katılma kararı alacağını beklemiyorum.”


Yorum Yazın