Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Burak hakkında yakışıksız ifadeler kullandı!

Yaren Çakar’ın sözlerine Twitch yayıncıları ne dedi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaren Çakar’ın sözlerine Twitch yayıncıları ne dedi?
Abone ol
Yaren Çakar isimli bir Twitch yayıncısı, canlı yayında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk’un görünüşüyle dalga geçti. Birçok kişi bu ifadelerin ardından büyük tepki gösterdi. En çok merak edilen ise Twitch yayıncılarının sözlere verdiği tepkilerdi.

Genç Twitch yayıncısı Yaren Çakar yayın esnasında Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk’un fotoğraflarını Google’dan aratarak “Çok çirkin” olduğunu söyledi.

Canlı yayının o anlarının sosyal medyada Galatasaraylı taraftarlar arasında paylaşılmasıyla sert sözlere maruz kalan genç kız açıklamada bulundu ve özür diledi.

Çakar özründe şu ifadeleri kullandı:

“Okan Buruk’un oğlu ile ilgili neden böyle bir şey söylediğimi bilmiyorum. Mental olarak benim için kötü bir gündü ve ne söylediğimin farkına varamadım. Tamamen saçmalamışım. Ne benim ne bir başkasının bir çocuk veya bir insan üzerinden bu kadar kırıcı bir yorum yapmaya hakkı yok. Herkesten ve özellikle ilgili kişilerden özür dilerim.”

Tepkinin en büyük nedenlerinden birisi ise Ali Yiğit Buruk’un lösemi hastalığı geçirmiş ve atlatmış olmasıydı.

Taraftar baskısının da eklenmesi ile Yaren Çakar Twitter hesabını kapatmak zorunda kaldı. Galatasaraylı taraftarlar devamında ise Çakır’ın sponsorlarına çekilmeleri yönünde çağrıda bulundu. Yemeksepeti’nin içerisinde olduğu 2 sponsor firma bağlarını kestiklerini duyurdu.

Olaylar sırasında gözler diğer Twitch yayıncılarının nasıl bir tepkide bulunduklarında olmuştu.

Ferit Karakaya - wtcN

Twitch’in en bilinen isimlerinden Ferit Karakaya, yayıncılıkta söylenilen her kelimeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek Çakar’ın talihsiz söylemlerde bulunduğunu ifade etti. 

Sözlerinin tamamı şöyleydi:

“Yayıncılığın en zor yanlarındandır, kullandığın kelimelere her an dikkat etmen gerekir.  Talihsiz söylemler olmuş Yaren in ifadeleri. Gerekli utancı yaşadığını düşünüyorum. Sosyal medya cinayeti olmaz umarım.

Tekrar soyluyorum gene de rezil söylemler. Ama linçin b*kunu çıkartmayalım lütfen.”

 

Kemal Can Parlak - Kendine Müzisyen

Kendine Müzisyen lakabıyla bilinen diğer bir ünlü yayıncı Kemal Can Parlak ise konu hakkında; “Markaların ve yakınındakilerin gerekli aksiyonları alması gerekiyor. Başkalarına zarar verebilecek bir saldırganlık içerisine gireceksen o yayını açmaman gerekiyor.” dedi.

Paylaşımın tamamı şu şekildeydi:

“Yaren’in Okan Buruk’un oğlu ile ilgili konuştuğu anları şimdi izledim. Öncelikle BBL bünyesinde bir yayıncı değil. Espor ve talent kısmıyla bir alakası yok, bu yanlışı düzeltmek isterim. BBL talent üyelerimizden Eray’ın bir dönem modluğunu yaptı ve o da olması gerektiği gibi bütün yetkilerini aldı. Geçmişten bu yana Twitch kullanıcısı olduğu için bir çok kişiyle bağlantılı gözükebilir ama bu büyük hatayı başkalarına yüklemek anlamsız olur. Markaların ve yakınındakilerin gerekli aksiyonları alması gerekiyor. Mentalin kuvvetli değilse ya da içerik bulamayıp başkalarına zarar verebilecek bir saldırganlık içerisine gireceksen o yayını açmaman gerekiyor.”

Ahmet Sonuç - Jahrein

En ünlü simalardan Jahrein ise direkt bir paylaşımda bulunmazken yayınında ilgili videoyu izleyerek yorumda bulundu.

Jahrein’in yorumu şu şekildeydi:

“Sen şaka mısın? Bunu bir çocuk için mi söylüyor? Sen ne iğrenç bir insansın ya? Lösemi atlatan bir çocuk için mi söylüyor bunu? “ şeklinde şaşırarak tepkisini gösterdi.

Levent Balım - LevoBalım

Yorumda bulunan yayıncılardan birisi de Levent Balım isimli Levobalım lakaplı kişiydi.

Balım yorumunu Ferit Karakaya’nın yorumunun altına yazmıştı. Kullandığı kelimeler ise Yaren Çakar’ın yayında söylediklerinden bile ağırdı:

"Yoo yayıncılığın en zor yanı bu değildi. Mal bir o..spu değilsen böyle kelimeler aklına gelmez zaten bir çocukla ilgili.” “Bir daha yayın mayın yok böyle bir insana s.olup gidecek sosyal medyadan hesabını hukuken de verecek.” şeklinde cümleler kurmuştu.

Çakar’ı eleştiren Levent Balım’ın kendisinin de çok ağır ifadeler kullandığı videolar ortaya çıktı. Canlı yayında çocuklara ve birçok kişiye ağza alınmayacak küfürler ettiği görülüyor. Balım'ın bir yayın videosunda ise arkadaşının kız arkadaşını sarhoş ederek tacizde bulunduğunu söylediği anlar mevcut.

Bu video ve paylaşımlarının ortaya çıkmasının ardından yoğun tepkiyle karşılan Balım, sosyal medya hesabını önce kilitledi, ardından da tamamen sildi.


Yorum Yazın