Wes Anderson’ın pembe pasta kutuları Bentel’in deri çantaları oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Wes Anderson’ın pembe pasta kutuları Bentel’in deri çantaları oldu
Abone ol
Sanatçı ve tasarımcı Nik Bentel, Wes Anderson’ın The Grand Budapest Hotel filminde yer alan kurgusal bir ürünü gerçek dünyaya taşıdı. Ama farklı bir şekilde...

Oğuz Büber - Muhalif Özel

Filmi izlerken Mendl’s isimli pastanenin kutusunu gördüğümüzde ardından ne muhteşem tatlılar çıkabileceğini tahmin etmişizdir. İşte Bentel’in hayat verdiği ürün de o tatlı ve pembe hamur işi kutusuydu.

Anderson’ın yarattığı Mendl’s kutusundaki estetik, renk ve yazı stilleri hiçbir değişikliğe uğramadan deri bir el çantasına dönüştürülüyordu. İsmi de ‘The Bentel’s Box Bag’ (Bentel’in Kutu Çantası) oluyordu.

Bentel ve ekibinin amacı hikayeler anlatmak.

Üretilen ürünün ardında da bir hikayesinin olması ve o hikayenin somut şeylere dönüşmesi var. Böylelikle de birden fazla duyuyu devreye sokarak dokunmanın ve hissetmenin cazibesini oluşturmak önemli kılınıyor.

Hikaye denilince de, “The Grand Budapest Hotel’den daha iyisi bulunabilir mi?” diye düşünmüşler. Özellikle de hedef alışılmışın dışında farklı bir ürün ortaya çıkarmak olunca, bir Anderson filmi biçilmiş kaftan.

Bentel’in ekibi yiyeceklerden sıradan ofis eşyalarına kadar filmdeki tüm eşyaları en ufak detayına kadar incelemişler.


Çantayla ilgili fiziki detaylara gelirsek, Nik Bentel Studio’nun ürünü ‘The Bentel’s Box Bag, deriden üretilmiş ve çantanın üzerinde aksesuarın sapı olarak kullanılan mavi bir kurdele bulunuyor.

Yan kısımda bulunan mavi kurdele kayışlar, kullanıcının omuzuna takabileceği kadar uzun ve cilde herhangi bir tahriş vermeyecek kadar yumuşak. Materyal’in en önemli fiziki özelliği de Wes Anderson’ın tüm dünyaya kabul ettirdiği renk kartelasındaki pastel pembe rengi.

Çantanın, modern pasta kutularındaki gibi ürünün kapağı kapatıldığında çıt çıt eden manyetik bir sistemi de var.

Ürünün üzerindeki Bentel’s yazısı da Mendl’s ile birebir aynı. Sanki Bentel’s Pastahanesi'nden hamur işi ya da tatlı alıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Bentel’s yazısının üst kısmında Stüdyo ismi vurgulanırken, alt bölümde ise New York City yazısı yer alıyor.

Şimdi de kötü haberi verelim.

Bu özel ve eşsiz ürün sadece 300 adet üretilecek. Sınırlı sayıda üretildiğini doğrulayan metalik bir kimlik kartı da ürünle beraber gelecek.

Yaratıcısı Nik Bentel de, tüm ürünler satıldığında bir daha üretilmeyeceğini vurguluyor.

Wes Anderson’ın Mendl’s pasta kutularını taşımak ya da omuzlamak isteyenler Nik Bentel Studio üzerinden sipariş verebilirler.

The Bentel’s Box Bag’ın satış fiyatı ise 190 Dolar. 
 


Yorum Yazın