Vodafone, Filenin Sultanları için hazırladığı reklamda Fenerbahçe Opet formasına neden yer vermedi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vodafone, Filenin Sultanları için hazırladığı reklamda Fenerbahçe Opet formasına neden yer vermedi?
Abone ol
Vodafone, Kadın Voleybol Milli Takımı namı diğer Filenin Sultanları için yeni bir reklam filmi yayınladı. Reklamda, Sultanlar Ligi sponsorluğu detayını da geçiren kurumun ligin son şampiyonu Fenerbahçe Opet’e yer vermemesi oldukça garipsendi.

Oğuz Büber - Muhalif Analiz


Sultanlar Ligi ve Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımlar ana sponsoru Vodafone, başarıdan başarıya koşan Filenin Sultanları için yeni bir reklam filmi yayınladı.

Reklamda Athena’nın ‘Arsız Gönül’ şarkısının Milli Takım’a uyarlanmış hali kullanıldı.

Güzel sahnelerin ve çekimlerin olduğu reklam filminde bir detay çok dikkat çekiciydi.

Reklamın sonlarına doğru sponsorluklarının isimlerini geçiren firma; ‘Sultanlar Ligi İsim Sponsorluğu’ başlığını paylaşırken, Kadın Voleybol Ligi’nde de forma giyen milli oyuncularımızdan birkaçına takım formalarıyla beraber yer vermişti.

Bu isimler Vakıfbank’tan Zehra Güneş, Eczacıbaşı’ndan Elif Şahin ve Galatasaray’dan İlkin Aydın’dı.

Tercih edilen takımlardan Vakıfbank ve Eczacıbaşı Türkiye’de voleybolun öncü kulüpleri arasında yer alıyor ve defalarca şampiyonluğu göğüslediler.

Galatasaray’ın ise diğer kulüplere kıyasla voleybolda büyük bir başarısı bulunmuyor.

Tabloda bir eksik mi var diye sorguladığımızda aklımıza hemen bir önceki sezonun Spor Toto Şampiyonlar Kupası sahibi ve son Sultanlar Ligi Şampiyonu, aynı zamanda CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalisti Fenerbahçe Opet geliyor.

Fenerbahçe Opet’li bir oyuncunun takım formasıyla neden bu sahnede yer almadığı büyük bir merak konusu.

Art niyetli davranıldığını düşünmek yakışıksız kalacaktır tabii ki.

Belki de kulüp takımı başarılı olsa da Milli Takım’da Fenerbahçeli bir isim yoktur diye masumca bir düşünce geçirebilirsiniz. Sonuçta klipte yer alanların hepsi aynı zamanda Milli Takım oyuncuları.

Fakat bu açıdan bakıldığında da durumun mantıksızlığı giderilemiyor…

Neden mi?

Klibin açılışı Milli Takım’ın kaptanı Eda Erdem Dündar ile yapılıyor. Kendisi aynı zamanda Fenerbahçe Opet’in de kaptanı ve oyuncusu.

Hemen ardından yakın çekim yapılan ikinci oyuncu Gizem Örge. Gizem Milli Takım’ın ilk 6’da yer alan liberosu ve o da Fenerbahçe Opet oyuncusu.

Üçüncü sırada gösterilen oyuncu ise Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğumuzda en değerli oyuncu olarak seçilen Melissa Vargas. Milli Takım’ın yıldızı Vargas’da Fenerbahçe Opet’te forma giyiyor.

Yani sadece bu üç isim üzerinden bakarsak bile Milli Takım’ın ilk 6’sında düzenli olarak yer alıyorlar. Ve takımın omurgasını oluşturuyorlar.

Bu sebeple neden böyle bir tercih ya da hata yaptıkları büyük merak konusu.

Sosyal medyadan da konuya dair eleştiriler yükselmeye başladı.

Vodafone’un konuya mantıklı bir açıklama getirecek olması oldukça zor olsa da yine de bir açıklama yapmaları gerekiyor.
 


Yorum Yazın