CHP Hopa Belediye Başkan Adayı

Utku Cihan: Bizim sloganımız “Bambaşka bir Hopa”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Utku Cihan: Bizim sloganımız “Bambaşka bir Hopa”
Abone ol
31 Mart Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Artvin Hopa Belediye Başkanı adayı olan Utku Cihan, Muhalif’in sorularını yanıtladı.

Muhalif’le yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylarını yakından tanıyoruz:


1. Hopa’nın en büyük sorunu nedir?

Utku Cihan: Hopa’da yaklaşık üç aydır sokaklardayız. Esnafımızla ve komşularımızla konuşuyoruz, sorunları dinliyoruz. Şu ana kadar bizlere gelen ilk üç sorunu sıralamam gerekirse; TIR trafiği, sokak hayvanları ve çöp sorunu geliyor.

Sınır kapısından kaynaklı Hopa’da, özellikle belli dönemlerde kilometrelerce TIR trafiği oluşuyor. Bu konu sadece belediyenin çözebileceği bir konu değil. Bütün yetkili kurumlarla yan yana gelerek çözülmesi gereken bir konu. Bizim üzerimize düşen ise Hopa’nın girişinde ve çıkışında oluşturacağımız TIR parklarıyla kent içerisindeki yoğunluğu azaltmak, TIR şoförlerimize konforlu, dinlenebilecekleri hijyenik tesisleşmeyi sağlamak. Bunu kısa bir süre içerisinde yapabileceğimizi düşünüyoruz.

“Sokak hayvanları aslında bir sorun değil, ancak gereklilikleri yerine getirmek gerekiyor”

Sokak hayvanları konusu ile de Hopa sokaklarında çokça karşılaşıyoruz. Aslında bu bir sorun değil, ancak yeterli ilgi, bakım ve bilimsel gereklilikleri yerine getirmek gerekiyor. Bu kapsamda da mevcutta bulunan bakım alanını kurallara göre yeniden düzenleyeceğiz, gereksinim halinde yeni bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini hayata geçireceğiz.

Belediye bünyesinde veteriner bulunduracak, Hopa’da bulunan bütün sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasını sağlayacağız.

Bu sayede yeni hayvanların sokaklarda olmasını engelleyecek ve mevcut hayvanların rehabilitasyonu ile saldırganlığın önüne geçeceğiz.

İlgili kurumlarla ve gönüllülerle iş birliği halinde çalışacağız. Hem sokaktaki canlarımızın sağlığını hem de hemşehrilerimizin güvenliğini önemseyeceğiz.

Üçüncü sorun ise Hopa’da kronikleşmiş olan çöp sorunu. Bu konuda da diğer ilçe belediyelerimizle iş birliği kurmayı planlıyoruz. Bununla alakalı ilk toplantımızı da geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa, Borçka, Arhavi, Fındıklı, Ardeşen, Pazar, Hemşin ve Çamlıhemşin CHP Belediye Başkan adaylarımızla gerçekleştirdik.

Vahşi depolama sisteminden aşamalı olarak vazgeçeceğiz. Evde ayrıştırma için özendirici uygulamaları hayata geçireceğiz. Evsel ve organik atıkların gübre olarak geri dönüşümünü sağlayacak çalışmaları gerçekleştireceğiz.

2.  Karadeniz bölgesinde tüm ilçelerin ortak sorunu olan ‘heyelan ve sel” konularındaki projeleriniz neler olacak?

U.C: 2015 yılında yaşadığımız sel sonrası yaşanan acılardan ders çıkararak, Hopa’nın heyelana ve sele karşı dirençli hâle gelmesi için çalışmalar yapacağız.

“Doğal afetlerin önlenmesi için siyaset üstü bir iş birliği örgütleyeceğiz”

Dereleri yeniden gün yüzüne çıkararak, muhtemel sel oluşumlarını engelleyecek önlemler alacak, bu alanları yeniden düzenleyerek halkın sosyal kullanımına açacağız.

Muhtemel doğal afetlerin önlenmesi için siyaset üstü bir iş birliği örgütleyeceğiz.
Afet riski olduğu bilimsel verilerle kanıtlanmış alanlarda, yurttaşları mağdur etmeyecek kentsel dönüşümü hızlandıracağız.
Üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimler iş birliğini temel alacağız.
Hopa Arama Kurtarma Derneği’ni geliştirecek ve büyüteceğiz.

3.  Yönetime geldiğinizden itibaren 1 ay, 1 yıl ve 4 yıllık süre sonunda yani kısa, orta ve uzun vadede ilçenizde gözle görülür ne gibi değişiklikler olacak?

U.C: Bizim sloganımız “Bambaşka bir Hopa.” Göreve geldiğimizde gerçekten gözle görünür bir değişiklik olacak. Bana bir toplantıda “en önemli ilk üç projeniz nedir?” diye sormuşlardı. Bizim en önemli projelerimiz; çocuklar, gençler ve kadınlar için olacak.

İlk ay içerisinde mahallelerimizdeki park ve sosyal alan eksikliklerini gidereceğimizi düşünüyorum.

Daha şeffaf ve katılımcı bir belediye yönetimi için Gönüllü Meclisleri veya Kent Konseyi gibi girişimleri hızlıca hayata geçireceğiz.
Yine işe alımların şeffaf ve liyakate uygun olması için, aynı zamanda da gençlerin ve kadınların istihdamının artırmak için istihdam ofisi uygulamasını ilk 3 ayda hayata geçireceğiz.

İlk 6 ay içerisinde sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, bakım ve rehabilitasyon süreçlerini başlatacağız.

“Kültür Merkezi içerisinde Kazım Koyuncu Müzik Stüdyosu, Metin Lokumcu Kütüphanesi…”

İlk bir yıl içerisinde de kültür ve sanat merkezimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu projeyi çok önemsediğimi belirtmek isterim.  Hopa Kültür ve Sanat Merkezi, teknik altyapısıyla tiyatro ve konser salonunun aynı anda kullanılabileceği, içerisinde cep sinema salonunun olduğu, aynı zamanda fuaye ve sosyal tesis olarak da ev sahipliği yapacak nitelikte bir yapı olacak.

Kültür Merkezi içerisinde Kazım Koyuncu Müzik Stüdyosu, Metin Lokumcu Kütüphanesi, Helimişi Hasan Edebiyat ve Resim Atölyesi, Remzi Tatar Yöresel Müzik Atölyesi ve Özcan Alper Sinema Salonu olacak. Aynı zamanda bu alan içerisinde Engelsiz Yaşam Merkezi de bulunacak ve engelli bireylerimiz burada istihdam edilecek.

İki buçuk yılın sonunda projelerimizin büyük bir bölümünü hayata geçirmiş olacağız. 4 yıl sonunda ise hayalini kurduğumuz bambaşka Hopa’ya kavuşmayı hedefliyoruz. 4 yılın sonunda çocuklar, gençler ve kadınlar için yaşanabilir Hopa’yı gözle görünür kılacağız.

4.  Belediye Başkanı olmanız durumunda sivil hayatınızdan neleri özleyeceksiniz?

U.C: Aslında benim pek sivil hayatım olmadı diyebilirim 😊 15 yıldır belediyelerde çalışıyorum ve hayatımın büyük bir bölümü belediyecilikle geçti. Şehir plancısı da olduğum için sivil hayatın kendisi benim için belediyecilik oldu. Eve giderken yolda yürürken bile kaldırımlara bakarım nasıl bir düzenleme olabilir diye.


5.   Evcil Hayvanınız var mı? Aranızdaki ilişkiden bahseder misiniz?

U.C: Bir kedimiz var 😊 Adı Çista… Yaş mamasını geciktirmediğim müddetçe aramız gayet iyi 😊


Yorum Yazın