Yemekler, yasaklar, yurda izinsiz giren erkekler...

Urla KYK Kız Yurdu’nda kız öğrencilerin yaşadığı rezaletler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urla KYK Kız Yurdu’nda kız öğrencilerin yaşadığı rezaletler
Abone ol
Urla Latife Hanım KYK Kız Yurdu’nda, kız öğrenciler yemeklerden yasaklara birçok sıkıntı ile karşı karşıya. Sıkıntıların boyutu yurda giren erkek şahısların tacizine kadar varıyor. Öğrenciler seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyorlar.

Urla Latife Hanım KYK Kız Yurdu’nda ikamet eden birçok kız öğrenci sosyal medya üzerinden yaşadıkları sorunları paylaşıyorlar.

Sırf kadın oldukları için eşya muamelesi gördüklerini belirten kız öğrenciler sıkıntılarını şöyle anlatıyorlar…

Kız yurdunun yemekhanesinin mutfağı olmasına karşın yemekler araba ile erkek yurdundan geliyor. Gelen yemeklerin miktarı oldukça az ve gelenler de böcekli veya yanmış şekilde olduğu için sağlık açısından yemeye uygun değil. Yemekleri tüketen öğrencilerde karın ağrısı problemi de görülüyor.

Öğrenciler yemek konusunda yaşadıkları sorunları GSB/Cimer kurumlarına şikayet etse de, herhangi bir geri dönüş gerçekleşmemiş. 

Gelelim yurtta yemek haricinde görülen sıkıntılara

Yurdun erkek bölümünde giriş/çıkış saatleri için herhangi bir kısıtlama uygulanmazken kız öğrencilerin ikamet ettiği bölümde yurda giriş saati 23.00 olarak uygulanıyor.

Kız öğrenciler bu ayrımcı uygulamadan ötürü sınav haftasında 24 saat açık olan kütüphaneden de yararlanmıyorlar.

Yanı sıra, 30 gün olan resmi izinlerini kullanmak istediklerinde de hayır cevabıyla karşılaşıyorlar.

KYK’daki çalışma odalarında 10-15 masa bulunuyor, odadaki priz sayısı ise sadece 3.

Yurt kantininden içecek temin etmek istediklerinde yalnızca su alabilen öğrenciler, kahve v.b. meşrubatlara da ulaşım sağlayamıyorlar. Kendileri içeceklerini hazırlamak istediklerinde de ihtiyaçları olan sıcak su için kullandıkları su ısıtıcısı cihazları ellerinden alınıyor.

İnternet konusunda da durum farklı değil. Çekmeyen internetten dolayı ders çalışmak ve internet üzerinden çalışma yapmak mümkün olmuyor.

Dikkat çekici diğer bir sıkıntı güvenlik alanında.

Kız yurduna, kız öğrencilerin haberi olmadan sürekli erkek çalışanlar giriş yapıyor. Erkek çalışanlar, kız öğrencilerin kullanımına ayrılmış yemekhanelerde yemeklerini yiyorlar.

Bu alanlara giriş hakkı olmayan erkekler, kağıtlar üzerinde buldukları kız öğrencilerin isimlerini alarak sosyal medya üzerinden tacizde bulunuyorlar. Ayrıca giriş izni olmayan alanlarda yemek yerken kız öğrencileri gözleriyle de taciz ediyorlar. Bu sıkıntıların yaşanmasına izin veren yurt yönetimi, şikayetler karşısında ise hiçbir tedbir almıyor.

Farklı bir sıkıntı da fiziksel olarak gerçekleşiyor. Her yağmur yağdığında odalar su altında kalıyor. Öğrencilerin kullanımında olan sıcak su ise 2 günde bir gidiyor ve sıcak suyla duş hayal oluyor.

Kız öğrenciler tüm bu sıkıntılarını yurt yönetimi dahil olmak üzere, birçok merciiye iletiyorlar ancak ne bir cevap ne de bir çözüm yoluna ulaşamıyorlar.

Bu sıkıntıları dile getiren tek bir öğrenci değil, yurtta ikamet eden birçok öğrenci bulunuyor.


Yorum Yazın