Tuvalet suyu içmek o eyaletin geleceğini kurtarabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuvalet suyu içmek o eyaletin geleceğini kurtarabilir
Abone ol
İklim değişikliği ve su kıtlığı dünya çapında her geçen gün daha büyük bir sorun haline geliyor. Yönetimler, gerekli su tedarikini sağlamak için kanalizasyon atıklarını içme suyuna dönüştürmek de dahil olmak üzere birçok seçenek üzerinde kafa yoruyor. Kaliforniya’da yaşıyorsanız yakın zaman içerisinde mutfak musluğunuzdan bu dönüştürülmüş sulardan akabilir.

Amerika’da, salı günü Devlet Su Kaynakları Kontrol Kurulu bir oylama gerçekleştirdi. Kurul, yaptığı bu oylamayla su şirketlerinin arıtılmış atık suyu kalabalık ve kuraklığa eğilimli eyalette yaşayanların musluklarına pompalamasına izin verdi.

Karar hakkında şu bilgiye yer verildi: “Atık sudan edinilecek nihai ürünün mevcut içme suyu standartlarını karşılayacak ya da aşacak düzeyde arıtılması için ülkedeki en gelişmiş standartlar kullanılacaktır.”

Yönetim Kurulu Başkanı E. Joaquin Esquivel de alınan kararı, iklim değişikliğinin yol açtığı aşırı hava koşullarının yarattığı zorluklara, yenilikçi çözümler bulmak için eyaletin sürdürdüğü çabalar anlamında heyecan verici buldu.

Yeni adımların enerji tasarrufu sağlayacağını ve çevreye faydalı olacağını belirten Esquivel, “Bu düzenlemeler ile üretilen suyun sadece güvenli değil aynı zamanda şu anda tüketilen birçok içme suyundan daha saf” olduğunun altını çiziyor.

Salı günü onaylanan yeni düzenlemeler uyarınca, herhangi bir atık suyun geri dönüştürülmesinde en az üç ayrı arıtma süreci bulunuyor.

Bu süreçler içerisinde güçlü bir oksidan dezenfektan olan ozon gazının eklenmesi ve ardından suya suya ozonlama işleminin uygulanması yer alıyor.

Ayrıca suyu temizlemek için hidrojen peroksit ya da klor gibi kimyasallar da kullanılıyor.


Yorum Yazın