Trabzon’da yaşayan bir Arap’tan Türklere sayısız hakaret: Ter kokuyorlar, eşek eti yiyorlar…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzon’da yaşayan bir Arap’tan Türklere sayısız hakaret: Ter kokuyorlar, eşek eti yiyorlar…
Abone ol
ii0d22 kullanıcı isimli Arap bir şahıs sosyal medya hesabı üzerinden Türkler hakkında hakaret içeren birçok paylaşımda bulunuyor. Türklerin ter koktuğu, eşek eti yediği gibi hakaretlerin yanı sıra birçok ırkçı mesaj da var.

Muhalif Özel

X platformunda @ii0d22 kullanıcı isimli Badr adlı kişi Türk milletine ve Türk vatandaşlarına yönelik hakaret ve ırkçı ithamlar içeren paylaşımlara imza atıyor. 

Kişi kullanıcı hesabında yer verdiği konum bilgisine göre Trabzon’da ikamet ediyor.

Profilinde sabitlediği gönderide ise şu ifadeler yer alıyor:

“Halka açık yerlerde ve toplu taşıma araçlarında Türk kokusundan sadece yabancılar muzdarip değil, aynı zamanda vücutlarından yayılan hoş olmayan kokular nedeniyle Türkler de birbirlerine yabancılaşmış durumda. 

Bu videoda Türkler birbirlerine duş almayı tavsiye ediyor ve her türlü yöntemi kullanıyorlar Deodorant gibi bu tür kokuları bastırır. 

Corona virüsünün ortaya çıkmasında Çin'in hiçbir ilgisinin olmadığını düşünüyorum çünkü virüs yalnızca duşun daha az olduğu ve kötü kokuların daha fazla olduğu yerlerde ortaya çıkıyor.

Bu hashtag Türkleri banyo yapma ve deodorant ürünü kullanma konusunda bilinçlendirmek amacıyla oluşturulmuştur 🙏🏻

#Deodorant_çok_önemlidi”

İlgili gönderide Türklerin ter koktuğunu belirtirken corona gibi bir virüsün bile Çin’le ilgili olarak değil bu sayede yayıldığını söylüyor.

 

Başka bir paylaşımda ise Türklerin eşek eti yediklerini iddia ediyor ve kokma sorunun bundan kaynaklı olduğunu söyleyerek hakarette bulunuyorlar.

 

Irkçı paylaşımlara gelirsek,

Moğol ve Türk ırkını birleştirerek ilk olarak Maymun yakıştırması yapıyor.

 

Sonrasında ise Türkleri barbar olarak ifade etmelerinin yanı sıra “siyasetten, medeniyetten, ekonomiden, tarımdan anlamayan, sadece öldürmekten, yağmalamaktan ve işkenceden anlayan vahşiler” olarak tanımlıyorlar:

“- Peygamber Efendimiz ashabını ve torunlarını Türk Moğollarına karşı savaşmamaları konusunda uyarırdı. Bu onlarla yaşamadan veya bir arada yaşamadan halkların ve ırkların tanımlarını bilmesi onun mucizelerinden biriydi.

Çünkü Türk Moğolları siyasetten, medeniyetten, ekonomiden, tarımdan anlamayan, sadece öldürmekten, yağmalamaktan ve işkenceden anlayan vahşilerdi.

-Türk Moğollarının şu andaki durumunu göz önünde bulundurursanız, koşullar, zaman ve dünya arasındaki farklılıklara rağmen, onların birbirleriyle ve diğerleriyle ilişkilerinde hala barbar olduklarını ve mültecilerle ilgili birçok sorunun nedeninin de bu olduğunu göreceksiniz. Kadınlarda ise kadınların intihar etmesine yol açan çok sayıda cinayet ve şiddet var.”

Kendi zekası doğrultusunda Türklerin Araplardan neden nefret ettiğini açıklamaya çalışan şahıs, bunun nedenini Türklerin İslam’a Arap Müslümanların kölesi olarak girmesini gösteriyor.

İddialarının tamamı şu şekilde:

“Türklerin Araplardan neden bu kadar nefret ettiğini hiç kendinize sordunuz mu?

Neden uzun zamandır Araplara karşı ırkçılık yayıyorlar?

Neden sürekli Arapları kışkırtmaya çalışıyorlar?

Size Türklerin toplum içinde konuşmamaya çalışmasının birkaç nedenini anlatacağım:

- Çünkü onlar İslam'a Arap Müslümanların kölesi olarak girdiler.

- Çünkü Müslüman Arapların onlara güzel ahlakı ve temizliği öğretme konusunda emsalleri vardı.

- Çünkü Araplar uygarlık, tarih ve bilimde onlardan önce geldiler ve bu da birçok Batılı icat ve bilimsel çalışmaya yol açtı.

- Çünkü Arapların ulaşamadığı bir yere Osmanlı Devleti ulaşamamıştı.

- Osmanlı İmparatorluğu İslam dini üzerine kurulduğundan dolayı Arap kültüründen, Arap dilinden, Arap din ilimlerinden, Arap ahlâkından, Arap geleneklerinden büyük ölçüde etkilenmiştir.

Bunlar Türklerin Araplardan bu kadar nefret etmesinin pek çok nedeninden birkaçı ve onları suçlamıyorum çünkü eğer bir Türk Moğol olsaydım, her açıdan net bir kimliğe sahip olmadığım için hayatımı kötü yaşardım.”

 

Kişinin profilinde Türk milletine hatta Atatürk'e karşı hakaret içeren daha birçok paylaşım mevcut. Atatürk'le ilgili olan paylaşımları böyle bir şahısla yan yana gelmesi yakışıksız olacağı için koymuyoruz. Kişi hakkında hakaretten herhangi bir soruşturma gerçekleşti mi bunun da bilgisine sahip değiliz. Biz sadece halkın haber alma özgürlüğü kapsamında Türk halkına hakaret bu eden bu şahsın paylaşımlarına yer vermek istedik.

Örnek paylaşımlardan birkaçı da şöyle:


Yorum Yazın