TBMM’de Saadet Partisi çatısı altında 6. Grup resmen kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM’de Saadet Partisi çatısı altında 6. Grup resmen kuruldu
Abone ol
2023 seçimlerinde CHP listelerinden Saadet Partisi ve Gelecek Partisi toplam 20 milletvekili ile Meclis’e girmişti. Deva Partisi’nin dışarıda kaldığı Meclis’te Grup kurma işbirliği kapsamında bugün Gelecek Partili 10 milletvekilinin Saadet Partisine geçişiyle Saadet Partisi Grubu resmen kuruldu. . Meclis’in ‘sandalye dağılımını’ gösteren bölümde Saadet Partisi Grubu da yerini aldı.

Muhalif- Ankara 

TBMM’nin Saadet Partisi çatısı altında 6. Grubu resmen kuruldu. Gelecek Partili 10 milletvekilinin Saadet Partisine geçişiyle kurulan Saadet Partisi Grubunda toplam 20 milletvekili yer alıyor. Meclis’in ‘sandalye dağılımını’ gösteren bölümde Saadet Partisi Grubu da yerini aldı. Saadet Partisi Grubu k bundan böyle haftalık grup toplantıları düzenleyecek, Meclis komisyonlarında temsil edilecek, Genel Kurul’da, Grup önerisi sunarken, diğer partilerin önerileri üzerinde görüş bildirecek. Grubu bulunan   diğer siyasi partilere tanınan bütün olanaklardan yararlanacak. Önümüzdeki süreçte Başkanlık Divanı’nda temsil edilip edilmeme konusu da netleşecek. Grupta biri Gelecek Partili olmak üzere iki Grup Başkanvekilinin ayrıca Gelecek Partili bir Grup Başkanının görev yapması bekleniyor. 

GENEL BAŞKANLAR AÇIKLANMIŞTI

Meclis'te ortak grup kurma kararına ilişkin iki partinin genel başkanları Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu basın toplantısıyla duyurmuştu. 

"İki parti olarak önemli adım attık" diyen Davutoğlu, "Saadet-Gelecek ittifakı altında önemli adımlar atacağız. Ortak grup çalışması içine girecek. Bugün ortak grup talebi dilekçesi Meclis'e iletilecek. Saadet Partisi grubu olarak faaliyet gösterecek. Grup Başkanı, Gelecek Partisi'nden olacak. Görüş ayrılıklarımız doğaldır. Görüş farklılıklarına rağmen işbirliği yapmayı zorunlu kılıyor içinde bulunduğumuz durum" ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ AMBLEMİYLE GRUP KURULACAK

Davutoğlu'nun ardından konuşan Temel Karamollaoğlu ise, " Seçimlerde istediğimiz neticeyi elde edemedik. Meclis'te bir araya geldiğimizde grup oluşturacak kadar vekilimiz var. Bir araya gelmeyi ülkemiz için bir ihtiyaç olarak gördük" dedi.

"Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi de bir fedakarlıkta bulundu" diyen Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Bizim amblemimiz altında birleşerek Meclis'te grup oluşturmaya karar verdik. Meclis'te en ciddi çalışmaları yapan grup inanıyorum ki bu grup olacak. Fikirlerde bazı farklılıkların olmasını bakış açısına göre değerlendirmek mümkün. Bunu çatlak meselesi olarak da görmek zenginlik olarak da görmek mümkün. Bu büyük zenginliktir diye düşünüyorum. Hepimiz aynı çatı altında seçime girdik. Niye böyle oldu diye sorgulayanlar var, herkes sorgulayabilir. Aynı çatı altında seçime girmeseydik bu kararın alınması mümkün gözükmüyordu. Bugün Meclis'te arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. İlk grup toplantısını Meclis tatile girmeden önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz."


Yorum Yazın