TBMM'de olağanüstü toplantıda iktidar taktik uyguladı, muhalefet sayıyı buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM'de olağanüstü toplantıda iktidar taktik uyguladı, muhalefet sayıyı buldu
Abone ol
Meclis Genel Kurulu bugün CHP, Deva ve Saadet Partisi'nin vergi artışlarına ilişkin olağanüstü çağrısı üzerine toplandı. AKP ve MHP muhalefetin toplantı yeter sayısı için kuliste bekledi. Ancak, CHP ve diğer muhalefet partilerden yüksek katılım görüşmelere geçilmesinin önünü açtı.

Hülya Özmen- Muhalif

TBMM Genel Kurulu muhalefetin vergi artışlarına ilişkin olağanüstü çağrısının yerine getirilmesi için toplandı. 

Kulislere, toplantı öncesinde  CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün eski vekil Turan Tüysüz tarafından uğradığı yumruklu saldırı damgasını vurdu. Saldırıdan sonra kuliste oturan Sarıgül, önce saldırı hakkında konuşmak istemedi ancak basının ilgisi üzerine açıklama yapmak durumunda kaldı.

Sarıgül şunları söyledi:

“Geçmiş dönemde milletvekilliği yapmış bir arkadaşın saldırısına uğradım. Eski dönem milletvekillerinden biri yanıma geldi ve hiç bilmediğim konularda bana soru sordu. Geçmiş dönemde milletvekilliği yapmış bir arkadaşın nerede ne konuşacağını bilmesi lazım.”

CHP Meclis Grubu da toplandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara yüklendiği grup toplantısında Ekrem İmamoğlu'nun zoom toplantısında yer alan isimler dikkat çekti.

Meclis Genel Kurulu saat 15.00'da Meclis Başkanvekili Celal Adan tarafından açıldı. AKP ve MHP, taktik gereği muhalefetin toplantı yeter sayısı 200 için yoklama sonucunu kuliste bekledi. Muhalefetin katılımı yüksek olunca Genel Kurul'da görüşmelere geçildi.

Milletvekilleri ajandasında yer almadığı için tepkiye neden olan Lozan Antlaşması'nın 100.yılında bir sergi açılmaması da gündeme taşındı.


Yorum Yazın