7 çocuklu, hayvanlarla iç içe bir köy hayatı...

Sosyal medyayı sallayan çiftlik hayatının arka planında neler var?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sosyal medyayı sallayan çiftlik hayatının arka planında neler var?
Abone ol
Yaşadıkları hayat Instagram ve Tiktok’ta gıpta ile izleniyor. Ballerinafarm kullanıcı adıyla fenomen olan Hannah Neeleman’ın çiftlik hayatı ne denli gerçek? Gerçek sırları ne?

Muhalif Özel

Sosyal medyada onları görenler ne kadar müzmin ve doğal bir yaşamları olduklarını düşünüyor. 7 çocuklu bir aile. Görünüşte her şey doğal ve modern toplumdan uzakta bir hayat.

Ancak tüm bu sade hayatın çok garip detayları var. Arkasındaki gerçek bambaşka…

Takipçilerinin bildiği şehri terk edip kırsala yerleşen çok çocuklu sevimli bir aile. Anne Hannah’ın güzelliğine de büyük iltifatlar ediliyor. 7 çocuğuna azimle bakıp fit bir vücuda sahip olmasına da, tüm bu uğraşlarına rağmen hayatından memnun olmasına da. Hatta yedinci çocuğu ayakta doğurmuş ve bunu da sosyal medya hesaplarından paylaşmışlar.

Şimdi madalyonun diğer yüzüne bakalım. Anne Hannah; Amerika Utah’da yaşamış, şehirde büyümüş ve kolejde okumuş bir kişi. Ve güzelliğine edilen iltifatlar da boşuna değil. Eski bir balerin olan Hannah’nın ‘Miss Amerika’ niteliğinde güzellik ödülü bulunuyor.

Hannah’ın kayınpederi David Neeleman’ın beş havayolu şirketi ve 500 milyon dolardan fazla serveti var.

Peki böyle bir yaşama neden katlanıyorlar ya da neden böyle bir yaşamı tercih ettiler?

Bunun cevabı da size garip gelebilir. Hannah da, evlendiği eşi Daniel da Mormonlar.

Mormonlar Hristiyan oldukları ve İsa Mesih inancının yeni ve en doğru karşılığı olduğu fikriyle tanınmaktadır. İnançlarının temelini Allah'ın en son sözü olduğuna inandıkları Mormon Kitabı oluşturur. Bu kitabın Tevrat ve İncil'in devamı olduğunu iddia etmektedirler.

Korunma yöntemi kullanmayan Mormonların çok çocukları olmaktadır. Fazla çocuk onlar için kutsaldır.

Tanrıya geri verene kadar vücutlarını korumak amacıyla kafein, nikotin, alkol ve evlilik öncesi seks yasaklanmıştır. Bugün bile; çay, kahve, kola içmez, cinsellik içeren filmleri izlemezler. Çok büyük kısmı da çocuklarını okula göndermez.

İnsanların takip ettiği bu aile de böyle bir tablo çizmektedir. Videoları izlediklerinde böyle bir hayata şaşıran insanlara diyebiliriz ki; bu aile Mormon olduğu için hayatlarını bu şekilde yaşamayı tercih ediyorlar.

Diğer bir gerçeği de belirtmekte fayda var. Ne kadar inançlarına bağlı olsalar da yaşamlarının her detayı birebir gerçek değil. Sosyal medyada paylaşan videoların aksine evlerinde birçok hizmetçi ve yardımcı bulunuyor.

 


Haber Yorumları

  • Gülben senal13-01-2023 22:45

    Müthiş bir haber olmuş! Emeğine sağlık bunu araştırıp bulanın.

Yorum Yazın