Gazeteciler ve gazetecilik örgütlerinin dikkatine:

“Şehit Paylaşımı” toplululuk standartlarına uymuyor denilerek engellendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Şehit Paylaşımı” toplululuk standartlarına uymuyor denilerek engellendi
Abone ol
Gazeteci Ayhan Temizsoy’un Facebook hesabı kısıtlandı.

Muhalif. Ankara

Büyük tepki yaratan Sansür Yasası kamuoyunda tartışılırken, kimi sosyal medya hesapları sansürde yetkililerin de önüne geçerek kısıtlamalar uygulamaya başladı. Deneyimli gazeteci Ayhan Temizsoy’un hesabı,  paylaştığı “şehit haberi” gerekçe gösterilerek Facebook tarafından kısıtlandı. Temizsoy’un hesabı  3 gün süreyle kendi paylaşımlarına kilitlendi.

Ayhan Temizsoy’un, Haber hürriyeti ve ANADOLU AJANSI EMEKÇİLERİ hesaplarından paylaştığı haber aslında kamuoyuna Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından duyurulmuştu. Haberde, 3 Kasım  2022 günü, Pençe-Kilit Operasyonunun sürdürüldüğü bölgede, İstihkam Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan’ın  PKK’nın taciz ateşi sonucunda şehit olduğu bilgisi yer alıyordu.

Ayhan Temizsoy’un hesabının kısıtlanma gerekçesi, Facebook tarafından  “Önceki gönderilerin Topluluk Standartlarımıza uymadığı için gönderi paylaşma ve yorum yapma gibi şeyler yapamazsın” olarak bildirildi. Ancak şu anda Temizsoy’un hesabının kısıtlandığı bilgisi sadece kendisi tarafından görüntülenebiliyor.

Temizsoy şaşkınlık yaratan uygulama üzerine şunu söyledi:

“Bu haber Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanmıştı, çeşitli gazeteler ve internet halen siteleri de haberi MSB mahreçli olarak kullandı.  Benim hesabıma kısıtlama getirilmesinin ardından FB yönetimine itiraz ettik, bu haberin Milli Savunma Bakanlığı tarafından bildirildiğini ifade ettik, -özür dileriz- dediler ve hesabımı tekrar paylaşıma açacaklarını bildirdiler. Ancak şu ana kadar hesap açılmadı, ayrıca sürenin de uzadığı görülüyor… Şehit Haberi vermenin neresi topluluk standartlarına aykırı bunu anlayabilmiş değilim?”

 

 


Yorum Yazın