İnanç Uysal yazdı:

Seçim sonuçları kesin mi ?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçim sonuçları kesin mi ?
Abone ol
Yazarımız İnanç Uysal kaleme aldı.

Önce Erdoğan’ın üçüncü kez aday olmasını konuştuk, hukukçuların ağırlıklı fikri Anayasa hükmünün açıkça 3. kez aday olmaya engel teşkil ettiği yönünde idi ama "Sıfırlama" mevzusu bir kez daha gündeme geldi. Bu sefer sistemin sıfırlandığı iddiası ile 3. Kez adaylık bir şekilde Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylandı. Çok inandırıcı olmasa da en azından hukuk tekniği üzerinden bir açıklama yapıldı. 

Sonra Bakanların milletvekili adayı olmaları nedeniyle istifa edip etmemeleri konuşuldu, ama YSK ona da bir cevap buldu. Atanmış bakanların kamu görevlisi olduğu iddiasını kabul etmedi ve siyasi olduklarına hükmetti. Ona da peki dedik mecburen. 

Ancak bu sefer konuştuğumuz konu çok net bir şekilde yasanın ihlali. YSK Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci tur sonuçlarını açıklayıp resmi gazetede ilan etse de kendi sitesindeki sonuç sayfası şu an aktif değil, çünkü milletvekilliği kesin sonuçları hala açıklanmadı. 

Buna gerekçe olarak çok itiraz var ondan oldu diyenler de var ama asıl sebebin bu olmadığını herkes biliyor. Sebep yemin törenini geciktirmek. Çünkü eğer kesin sonuçlar açıklanır ise 3 gün içinde yemin töreni yapılmalı. Bu da iki sebeple istenmiyor, istemeyen de hükümet kanadı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Yorum Yazın