Genel Kurul'da 15 Temmuz önerisi!

Saadet Partisi Grubu ilk toplantısını yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saadet Partisi Grubu ilk toplantısını yapıyor
Abone ol
Gelecek Partisi'nden 10 Milletvekilinin geçişiyle kurulan Saadet Partisi Grubu çarşamba günü saat 09.15'de ilk grup toplantısını yapacak. İlk grup toplantısına; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun katılması bekleniyor.

Hülya Özmen - Muhalif  

Gelecek Partisi Muğla Milletvekilli Selçuk Özdağ Grup Başkanı, her iki partiden iki isim de grup başkanvekili olarak görev yapacak.  

Saadet Partisi Grubunun komisyonlarda ve Başkanlık Divanı'nda temsili konusu ise bir iki gün içinde belli olacak.

Genel Kurul'un yarın yani Salı günkü toplantısında  zamlar ve vergi artışlarına ilişkin ilk grup önerisi sunulacak.

Saadet Grubunun 15 Temmuz önerisi darbe mağdurları, KHK ile yaşanan mağduriyet konularını içeriyor. Darbe sonrası ortaya çıkan hukuksuzluk ve adaletsizlik vurgusuna işaret ediliyor. Grup önerisi üzerinde Selçuk Özdağ konuşacak.

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Muhalif'e  Meclis Genel Kurulu'na yarın sunulacak ilk grup önerisinin zamlar ve vergi artışlarına ilişkin olduğunu söyledi. 15 Temmuz FETÖ darbesinin yıldönümünde   Meclis'e darbe mağdurları KHK'lılar konusunda Grup önerisi vereceklerini belirtti. Özdağ,  öneri üzerinde söz alacağını belirtti.

Saadet Grubu Başkanı Selçuk Özdağ, 2016 yılında yaşanan FETÖ darbesinde Meclis'te kurulan Araştırma Komisyonu'nda Başkanvekili olarak görev   yaptı. Komisyon çalışmalarının kamuoyuna doğru biçimde duyurulmasında önemli rol oynadı.

15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu

15 Temmuz darbe girişiminin araştırılması maksadıyla 4 Ekim 2016 tarihinde TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. AKP, MHP, CHP ve HDP'den milletvekilleriyle üyelerin katıldığı komisyonun 4 aylık çalışması sonucunda bir rapor hazırlandı ancak Meclis'e sunulmadı. Komisyon raporunun akıbeti ve neden Meclis'te görüşülmediği ise bilinmiyor.

15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun üyeleri ise şu şekildeydi:

AK Parti: Burdur Milletvekili Reşat Petek, Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Milletvekili Belma Satır, İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan.

CHP: İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Milletvekili Aytun Çıray.

HDP: Mardin Milletvekili Mithat Sancar.

MHP: Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan. 


Yorum Yazın