Saadet-Gelecek Grubu, Bitmez nöbetinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saadet-Gelecek Grubu, Bitmez nöbetinde
Abone ol
TBMM'de 20 milletvekili ile temsil edilen Saadet Grubu, bütçe görüşmelerinde kürsüde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede henüz kritik süreçten çıkmayan Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez nöbetinde. Grup, son iki gündür Genel Kurul'da devam eden bütçe görüşmelerine katılmıyor.

Hülya Özmen- Muhalif 

 

Saadet-Gelecek Partisi Meclis Grubu, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez nöbeti tutuyor. B

ilkent Şehir Hastanesi'nde henüz kritik süreci atlatamayan Bitmez için milletvekili arkadaşları umutlu bekleyişi geceli- gündüz nöbet tutarak sürdürüyor. 

Bitmez'in sağlık durumu nedeniyle bütçe müzakerelerine son iki gündür ara verildi. 

Bitmez'in sağlık durumu Genel Kurul mesaisini de belirleyecek.

 

O anlar Meclis tutanaklarında nasıl yer aldı?

Şeker hastası olan ve iki kalp stenti olduğu öğrenilen Bitmez fenalaştığı sırada, iktidarın İsrail-Hamas savaşına ilişkin politikasını eleştiriyordu.

Bitmez, "Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız, Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız" dedikten sonra yere yığıldı.

Bu andan sonrası Meclis oturum tutanağına şöyle yansıdı:

(Hatibin kürsüde bayılıp yere düşmesi)

(AK PARTİ sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur işte! Allah’ın gazabı böyle!” sesi)

BAŞKAN – Birleşime 20 dakika ara veriyorum.

 

Sağlık Bakanı Koca, Bitmez’in son durumu hakkında neler söyledi?

Bilkent Şehir Hastanesi'ne gelerek, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumu hakkında doktorlardan ve yakınlarından bilgi alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Solunum ve kalp akciğer pompası ile hayati fonksiyonları sağlanıyor. Genel durumunun düne göre daha ciddi olduğunu söyleyebilirim. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.


Yorum Yazın