Patiswiss ismi çalıntı mı? Muhalif İsviçre’deki orijinal markaya ulaştı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Patiswiss ismi çalıntı mı? Muhalif İsviçre’deki orijinal markaya ulaştı!
Abone ol
Son günlerde Türkiye'nin en çok konuşulan konularından birisi Patiswiss Çikolata markası oldu. Bir müşterinin şikayeti ile başlayan süreç CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun kötü iletişim dilinin sonrasında market raflarından ürünlerinin kaldırılmasına ve kendi istifasına kadar gitti. Muhalif ise markanın farklı bir yönüne dikkat çekti. Patiswiss isminde geçtiği gibi İsviçre ile bağlantılı olabilir miydi?

Oğuz Büber - Muhalif Özel

Çikolata üreticisi Patiswiss firmasının CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, aldığı ürün küflü çıkan bir müşterinin şikayetini sosyal medyada dile getirmesi sonrasında; önce müşteriyle dalga geçmiş, ardından da tehdit etmişti. Sosyal medyada büyük tepki yükselince de vatandaşı tehdit eden paylaşımını silmişti.  

Olayların daha da büyümesi ve markanın ürünlerinin Migros, Carrefour gibi marketlerin kaldırılmasından sonra da CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun istifası gelmişti.

Markayla ilgili kamuoyunu meraka sevk eden tek konu kötü iletişim dilleri değildi. Tunaoğlu tarafından kurulduğu belirtilen markanın ismindeki ‘Swiss’ ifadesi İsviçre çikolatası imajı çiziyordu fakat görünüşte ve markanın kendi hikayesinde tamamen ülkemizde kurulduğu belirtiliyordu. Muhalif konuyu daha da derinlemesine inceledi ve Patiswiss isimli bir İsviçre firması olduğunu öğrendi. Firmayla resmi iletişime geçerek resmi bir ortaklıkları ya da isim anlaşmaları olup olmadıkları yönünde bilgi aldık.

Patiswiss AG isimli İsviçre firmasının cevabı şöyle oldu:

“- Merkezi İsviçre'nin Gunzgen kentinde bulunan Patiswiss AG'nin Türkiye-Ankara merkezli Patiswiss Çikolata ile herhangi bir ticari ilişkisi bulunmamaktadır.

- Benzer ürün gruplarına ilişkin herhangi bir iş ilişkisi bulunmadığı gibi iki şirketin başka herhangi bir alanda da bağlantısı bulunmamaktadır.

Patiswiss AG, iddia edilen olayla ilgili tüm detaylara sahip olamadığından dolayı herhangi bir resmi bir açıklamada da bulunamamaktadır.

Önemli kısmı ise şurası:

“Patiswiss AG İsviçre, Patiswiss AG İsviçre'nin ticari marka korumasının ihlali çeşitli ülkelerde tescil edildiğinden, Patiswiss Çikolata'ya karşı geçmişte birkaç kez ticari marka yasası uyarınca yasal işlem başlatmıştır.” 


Yorum Yazın