Parsel parsel iptal

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Parsel parsel iptal
Abone ol
Emlak Yönetim ve organizasyon daha önce ilan ettiği müzayedeleri iptal etti. Bu müzayedelerde 1600’den fazla muhtelif arsa parsel parsel satılacaktı.

Muhalif. Analiz/ İnanç Uysal

Emlak Yönetim ve organizasyon daha önce ilan ettiği müzayedeleri iptal etti. TOKİ iştiraki olarak 2009 yılında kurulan şirketin sayfasında yer alan bütün müzayedelerin neden iptal edildiği ile ilgili ise bir açıklama yok.

Alışıldık bir durum olmaması ve bu iptallerin yerel seçimlerden hemen önce olması konuyu elbette daha ilginç hale getiriyor. Konu ile ilgili olarak herkesin aklına gelen ilk şey muhtemelen bir vecize haline gelen , “Parsel parsel” ifadesi oldu. Tam seçimlerden önce böyle bir vecizenin tekrar gündem olması istenmemiş olabilir.

Dahası bugün Türkiye’nin en önemli gündemi haline gelen ya da getirilmeye çalışılan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, Cumhur İttifakı Adayı Murat Kurum’un, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı olması da iptallerde etkin olmuş olabilir.

Her ne kadar bunlar varsayım olsa da bahsettiğimiz seçim öncesi iptal edilen müzayedeler zaten web sitesinden duyurulmuş durumda. Bu iptallerin sebepleri açıklanmadığı ve yerel seçimlere de çok kısa bir süre kaldığı göz önüne alındığında da kamuoyunun meseleye bu şekilde bakması normal hale geliyor.

İptal edilen müzayedeler oldukça fazla miktarda arazi için söz konusu. Mesela 27-28-29 şubat-1 Mart için ilan edilen ve sonra iptal edilen müzayede 48 ili kapsıyor ve 1069 muhtelif arsa olarak belirtiliyor. Detaylı listede ise Ankara, İstanbul ve İzmir de yer alıyor.

7 Mart tarihi ile daha önce ilan edilip sonrasından iptal edilen müzayede ise 28 ilde 287 arsayı kapsıyor. Ancak onunla ilgili listeyi görmek için açmayı denediğinizde bu sefer “Dosya sahibinin çöp kutusunda” şeklinde bir ekranla karşılaşılıyor.  Ancak daha önce açılan sayfada yine oldukça yüklü bir satış dikkat çekiyordu.

Öte yandan Özelleştirme İdaresi tarafından yapılması beklenen milyarlarca liralık büyük ihalelerin de seçimin hemen sonrasına bırakılacağı söyleniyor.


Yorum Yazın