Özgür Özel ve Veli Ağbaba, Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ı neden cezaevinde ziyaret etmişti?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Özel ve Veli Ağbaba, Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ı neden cezaevinde ziyaret etmişti?
Abone ol
Gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın dün akşam şartlı tahliye olması gündeme bomba gibi oturdu ve tepkileri de beraberinde getirdi. Sosyal medyada konuşulan konulardan birisi ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın geçmişte hapishanede Ogün Samast’ı ziyaret etmiş olmalarıydı. Bu ziyaretin sebebi neydi?

Oğuz Büber - Muhalif Özel

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de gazete binası önünde Ogün Samast tarafından katledilmişti.

Cinayetin faili olduğu tespit edilen Ogün Samast, 20 Ocak 2007’de Samsun Otogarı’nda yakalandı. 24 Ocak 2007’de tutuklanan Samast, geçtiğimiz Şubat ayı cezasını çektiği Kandıra F Tipi Cezaevi’nden Bolu F Tipi Cezaevi’ne nakledildi.

16 yıl 10 ay süresince cezaevinde bulunan Samast’ın 1 sene önce “iyi halinden dolayı koşullu salıverme” kapsamında cezasını tamamladığı ve cezaevi yönetimi tarafından bu süreçte deneme aşamasında olduğu belirtildi.

Samast, Şubat ayından bu güne dek cezasını çektiği Bolu F Tipi Cezaevi’nden saat 19.50’de tahliye edildi.

Tahliye sonrasında birçok siyasi isim tepkisini dile getiren açıklamalarda bulundu. Bunlardan birisi ise kısa süre önce CHP’nin yeni genel başkanı olan Özgür Özel’di.

Özgür Özel paylaşımında,

“Takip etti, tatbikat yaptı, Hrant Dink’i üstelik de planlayarak öldürdü Ogün Samast. Bugün iyi hâlden serbest kalıyorsa, sözün bittiği yerdeyiz demektir. Bu vakitten sonra bu memlekette adaletin a’sından bahseden gerçekten vicdansızdır.” İfadelerine yer vermişti.

Tepkisinin sonrasında Özgür Özel’e ciddi eleştiriler getirildi. Çünkü, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Özgür Özel ile birlikte Kandıra F Tipi Cezaevi’nde Ogün Samast’ı ziyaret ettiklerine dair bir paylaşım ortaya çıkmıştı.

Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın ‘Ogün Samast’ın salıverilmesini eleştiren tweetleri’nin altına “Ogün Samast’ı cezaevinde ziyarete neden gittiniz?” soruları yazılıyordu.

Olayın aslını Muhalif öğrendi.

2013 yılında CHP Milletvekilleri Özgür Özel, Veli Ağbaba ve Nurettin Demir yaklaşık bir yıl süren, 28 cezaevinde mahkumlarla görüşerek hazırladıkları raporu duyurmuşlardı. CHP Cezaevi Komisyonu’nun hazırladığı raporun ismi ‘Hasta Mahpuslar’ idi.

Bir yıl süresince yapılan incelemeler içerisinde ziyaret edilen yerlerden birisi de Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’ydi.

Veli Ağbaba’nın tweeti paylaştı tarihte (13 Haziran 2012) CHP Cezaevi Komisyonu’nun hapishaneyi ziyaret etmesine haberlerde de yer verilmişti:

Yani gerçekleşen ziyaret Ogün Samast için özel olarak yapılmamış, aynı tarihte komisyon 5 saatlik bir ziyaret ile tüm hapishanede incelemelerde bulunulmuştu.
 


Yorum Yazın