Oğan, Cumhur ittifakını destekleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oğan, Cumhur ittifakını destekleyecek
Abone ol

Muhalif Kulis / İnanç Uysal

Bugün saat 5 de Cumhurbaşkanlığı seçimini. 2. Turunda kimi destekleyeceği merakla beklenen Sinan Oğan'ın Erdoğan'dan yana tavır almasının beklendiği ifade edildi.

Ancak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın farklı bir açıklama yaparak parti olarak tarafsız kalmayı tercih etmesinin de söz konusu olabileceği konuşuluyor.

Oğan'ın aslında duygusal olarak Millet ittifakına daha yakın olduğu, ancak Millet ittifakı tarafında yönetim iradesi konusunda farklı sesler olmasının ülkeye zarar verebileceği fikrine sahip olduğu belirtiliyor.

Kendilerinin il günden beri Türkiye siyasetini HDP'nin belirlemesi konusunda oluşturulan algıya karşı mücadele ettiklerini ve bu algıyı kırmayı başardıklarını söyleyen Milliyetçi ittifak bileşenleri, "Bu durumda hala HDP’nin parmak sallamaya devam ettiği bir yerde olmamız mümkün değil, yarın devleti yönetecek kadrolar atanırken HDP siyasetinin etken olması riskini alamayız' diye konuştular.

Ayrıca Cumhur ittifakının yönetim kadrosunda olmakla ilgili herhangi bir taleplerinin olmayacağını da belirten yetkililer, "O tarafta da gönül rahatlığıyla yer almıyoruz, bu durum esasen HDP’yi oyun kurucu pozisyonundan çıkarmaya yönelik bir hamle olacak" yorumlarında bulundular.

Seçmen davranışları ile ilgili de çalışma yaptıklarını ve blok olarak seçmenlerinin kendilerini takip etmesi kolay olmasa da önemli bir kısmını konsolide edebileceklerini düşündüklerini ifade ettiler.


Yorum Yazın