Nişanlım dediği Ali Nazari isimli kaçak Afgan eşcinsel çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nişanlım dediği Ali Nazari isimli kaçak Afgan eşcinsel çıktı
Abone ol
Yağmur Kuzu isimli bir kadın Ali Nazari isimli Afgan nişanlısının Afganistan'a gönderilmek üzere Van Geri Gönderme Merkezi’nde tutulduğunu iddia etmişti. Ali Nazari'nin Van'da bulunmadığı, aslında eşcinsel olduğu ve bir erkek arkadaşının bulunduğu öğrenildi.

Bianet isimli web sitesinde yayınlanan haberde Yağmur Kuzu adlı kadın, Afgan nişanlısı Ali Nazari’nin Van Geri Gönderme Merkezi’ne nakledildiğini söylemişti. Ancak Nazari’nin Tiktok hesabından paylaştığı videolarda erkek arkadaşı ile birlikte olduğu görüldü. Nazari’nin gerçek adının da Ali Raza Tanha olduğu belirlendi.  Kuzu’nun ayrıca göçmen dostu sivil toplum kuruluşlarının üyesi olduğu ve “Mülteciler ve Kadınlar” konulu konferansta yer aldığı tespit edildi.

Tamgatürk'ün aktardığına göre haberi yapan Bianet personeli Evrim Kepenek’in ise daha önce yanlış haber yaptığı için aldığı bir ödülü iade etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Kepenek’in “Beylikdüzü’nde 2 yaşındaki çocuğa istismar” başlıklı haberinin gerçeği yansıtmadığı ve ailenin şikayetçi olduğu belirtildi. Bu haberin sosyal medyada “sığınmacıları toplumun seküler kesimlerinin gözünde masumlaştırma” amacı taşıdığı iddia edildi.

Sosyal medyada Nazari hakkındaki gay yorumlarına Kuzu'nun yanıtı, “Ali’ye cinsel kimliği ile atılan iftiraların peşini bırakmayacağım. Merak ettiğiniz bu ise, Ali gay değildir. Bu konuda yapılan asılsız haberlerden tekzip yazısı ve içeriklerin engellenmesi talep edilecektir. Ayrıca Ali hakkında ki gay kurgusunu hazırlayan kişiden de şikayetçi olarak maddi ve manevi tazminat davası açılacaktır. Afganistan, Arabistan, Pakistan ve Suriye gibi diğer ülkelerin kültüründe tıpkı Türkiye’nin kültüründeki gibi kadın kadının koluna girip yürümek ve el ele tutuşmak vardır.” şeklinde oldu.


Yorum Yazın