Aslı Aydıntaşbaş Washington Post’a yazdı:

Muhalefetin Erdoğan’ı yenme şansı var, fakat kolay olmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhalefetin Erdoğan’ı yenme şansı var, fakat kolay olmayacak
Abone ol
Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, Washington Post için kaleme aldığı yazısında, “Muhalefetin önündeki asıl zorluk, ülkedeki tek adam rejimini ortadan kaldırırken iyi bir yönetim getirebilecekleri konusunda Türk vatandaşlarını ikna etmek” dedi.

6 Şubat'ta Türkiye'yi vuran yıkıcı depremlerin ülkeyi birleştirme ihtimali vardı diyerek yazısına başlayan Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, bunun yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve muhalif kanat arasındaki uçurumun daha da genişlediğini belirtiyor.

20 yıllık iktidarın depremle birlikte çok zayıfladığını vurgulayan Aydıntaşbaş, “Muhalefetin sonunda kazanma şansı var. Ancak bunun kolay olacağını sanmamalılar” diyor.

"Kılıçdaroğlu dürüstlüğü ile biliniyor"

Yıllar boyunca yaptığı konuşmalardan yola çıkarak Kılıçdaroğlu’nun düşünceli bir lider ve gerçek bir demokrat olduğunu belirten Aydıntaşbaş, karizmatikliğiyle değil dürüstlüğü ile bilindiğini söylüyor. Yolsuzluğun büyük bir sorun haline geldiği bir ülkede de bu niteliğin oldukça önemli olduğunu ifade ediyor.

Gerçekleşen depremin Erdoğan’ın rakiplerinin şansını büyük oranda arttırdığını belirten deneyimli gazeteci, muhalefetin önündeki asıl zorluğun ise ülkedeki tek adam rejimini ortadan kaldırırken iyi bir yönetim getirebilecekleri konusunda Türk vatandaşlarını ikna etmek olduğunu söylüyor.

"Deprem, Erdoğan ve başkanlık sisteminin Türkiye'yi içeriden nasıl bitirdiğinin canlı örneği oldu"

Aydıntaşbaş, “14 Mayıs genel seçimleri Türkiye'ye gerçek bir değişim şansı veriyor. Deprem, Erdoğan ve başkanlık sisteminin Türkiye'yi içeriden nasıl bitirdiğinin canlı örneği oldu. Muhalefet kazanmayı hak ediyor. Fakat kazansalar bile, hikaye burada bitmeyecek. Erdoğan sahneden inmiş olsa bile Türkiye’nin yerleşik problemlerini çözmek oldukça zor olacak.” diyerek sözlerini bitiriyor.


Yorum Yazın