Meteoroloji’den uyarı! Üç gün boyunca devam edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji’den uyarı! Üç gün boyunca devam edecek
Abone ol
Meteoroloji, önümüzdeki hafta perşembe gününe kadar İstanbul’un da arasında bulunduğu birçok ilde yağışlı havanın etkili olacağını bildirdi. Pazartesi günü başlayan yağışların perşembe günü yurdun birçok kesiminde etkisini kaybedeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Tokat, Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzeyli, ülkemizin güney ve güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Güneydoğu Anadolu ile Van’ın güneyi, Batman, Şırnak ve Hakkâri’nin kuzey kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (70-85 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Üç gün için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede, Karadeniz Bölgesi ve Marmara’nın batısında önümüzdeki 3 gün için sağanak yağış uyarısı geldi. Öte yandan yağışların perşembe günü ise etkisiniz yitireceği öğrenildi.

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri ile İstanbul’un kuzey kıyılarının, Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 


Yorum Yazın